Menu

Projectoproep provinciale plattelandsprojecten en Leader

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Het Provinciaal Managementcomité lanceert samen met de Plaatselijke Groepen Leader een nieuwe oproep voor projecten die de leefkwaliteit op het Oost-Vlaamse platteland verbeteren. Voor de provinciale plattelandsprojecten is dit de laatste oproep van de huidige programmaperiode 2014-2020. Er is een budget van 1,3 miljoen euro beschikbaar (Omgevingskwaliteit en Platteland Plus) voor cofinanciering van projecten die passen binnen het Uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaamse platteland.
Laatst aangepast: 
11 februari 2019

Het Provinciaal Managementcomité lanceert samen met de Plaatselijke Groepen Leader een nieuwe oproep voor projecten die de leefkwaliteit op het Oost-Vlaamse platteland verbeteren. Voor de provinciale plattelandsprojecten is dit de laatste oproep van de huidige programmaperiode 2014-2020. Er is een budget van 1,3 miljoen euro beschikbaar (Omgevingskwaliteit en Platteland Plus) voor cofinanciering van projecten die passen binnen het Uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaamse platteland.

Voor Leader moeten de projecten aansluiten bij de Lokale Ontwikkelingsstrategie van het gebied. Grensregio Waasland heeft een beschikbaar budget van 485.000 euro, Vlaamse Ardennen heeft een budget van 582.000 euro en in het Meetjesland is 903.000 euro beschikbaar. Voor alle subsidiemaatregelen geldt een maximale cofinanciering van 65%.

Hoe indienen?

Heb je een idee?  Vul vóór 2 april 12 uur 's middags het aanmeldingsformulier in. De deadline voor indiening van het eigenlijke project is 1 oktober om 12 uur ’s middags en dat via het e-loket. De goedgekeurde projecten kunnen starten vanaf 1 januari 2020.

Netwerkmomenten

Dit jaar is er niet de traditionele speeddate. Wel zijn er regionale infomomenten en een gerichte workshop over ruimtelijke kwaliteit en participatie. Die vinden plaats in Ronse op 14 februari, in Sint-Gillis-Waas op 18 februari en in Kaprijke op 25 februari. 

Meer info?

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: