Menu

Prijzen reforme koeien 15/01/2020

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Elke maand geven wij een overzicht van de prijzen van de reforme melkkoeien.

Jan Halewyck, landbouwconsulent

Prijzen reforme melkkoeien houden volgens de Vlaamse overheid goed stand rond de jaarwisseling. Grofweg is de prijs tot nader order gewoon dezelfde gebleven als begin december.

Ook andere prijsnoteringen spreken van zeer lichte daling tot gelijke prijzen reforme melkkoeien.

Download de prijzen hier.

 

Wil je zelf ook klasseringsgegevens weten van jouw reforme koeien?  Van alle in BelgiĆ« geslachte koeien kan je sedert 1 juli 13 de ivb-gegevens opvragen.  Vraag je paswoord aan en bekijk overzicht van alle dieren (per kwartaal of per jaar) en individuele gegevens  op www.ivb-interprof.be.  Aan de hand van het geslacht gewicht en de klassering kan je makkelijk jouw prijs vergelijken met bovenstaande tabel.  

SEUROP klassering, waar staat die weer voor? Dat vind je hier.

De Vlaamse overheid volgt sedert begin 2013  prijzen van verkochte runderen op, ook voor de klassen van reforme melkkoeien kan je daar terecht. Hou er rekening mee dat dit prijzen zijn voor koeien in een redelijke conditie en ouderdom.  Dieren met erg lage vetbedekking en conformatie (P-1) of hoge leeftijd kunnen/zullen aan lagere prijzen uitbetaald worden.

Op basis van de gepubliceerde verzamelde prijzen van de Vlaamse overheid, Departement Landbouw&Visserij werd en wordt onderstaande rekentabel opgesteld in functie van gemiddelde slachtrendementen van reforme koeien per categorie van de SEUROP-klassering.  

Je kan de marktberichten raadplegen op de Boerenbondwebsite via https://www.boerenbond.be/kenniscentrum/markten/rundvee/koeien-geslacht

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Sector: