Podcasts over land- en tuinbouw

27 januari 2022

Dat podcasts tegenwoordig hip zijn, is een understatement. Er zijn allerhande podcasts over de meest uiteenlopende thema’s. Maar wist je ook dat er heel wat toffe podcasts bestaan over land- en tuinbouw. Ideaal om te beluisteren in de tractor, auto of op vrij moment. We geven graag een overzicht van enkele aanraders!

Podcasts Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

Het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging startte vorig najaar met podcasts over het verloop van het overnemen van een bedrijf in de land- en tuinbouw. In de podcasts komen overnemers, overlaters en adviseurs aan bod die enkele verschillende scenario’s uit de doeken doen. Én er volgt meer … To be continued!

https://boerenbond.podbean.com/

Podcasts Centrum Agrarische Geschiedenis

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) schetst via zijn podcasts het boerenverleden. Er komen verschillende fragmenten uit het verleden uit boerenfamilies aan bod. Ook de boerenbetoging van 23 maart 1971 komt uitgebreid aan bod. Deze manifestatie tegen de hervormingsplannen van de Europese landbouwcommissaris Sicco Mansholt staan in het geheugen gegrift bij menig Belgische land- en tuinbouwer. De podcast van de boerenbetoging is het eerste deel (van twee) van ‘Boeren op de barricades’, gemaakt door Jan Holderbeke.

https://soundcloud.com/user-427241257

Podcasts Agribex

Agribex maakte ter voorbereiding van de expo in december 2021, die afgelast werd wegens de vierde coronagolf, enkele podcasts over landbouwthema’s die leven in de huidige maatschappij. De thema’s waarover de podcasts gaan, zijn onder andere ‘Carbon farming’ ‘Natuur en landbouw’, ‘Stikstof en veeteelt’, ‘Vrouwen in de landbouw’ en ‘Tewerkstelling in de landbouw’. De podcasts werden ook gemaakt in het Frans. Zeker de moeite waard om eens op te zetten!

https://agribex.podbean.com/