Menu

Plattelandsklassen weer van start

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
De coronacrisis heeft gevolgen gehad voor iedereen. Ook voor leerlingen van de langere school voor wie heel wat uitstapjes niet konden doorgaan.

Liesbet Corthout

Met veel enthousiasme was het dus dat de leerlingen van het vijfde leerjaar van de basisschool Sleidinge op meerdaagse plattelandsklas gingen in centrum De Boerekreek. Een klassieker tijdens zo’n meerdaagse plattelandsklas is het bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf.

In Waterland-Oudeman was het Nadine die een rondleiding gaf op Het Waterland, het landbouwbedrijf van haar man en zoon Noël en Tim De Causmaecker. Ook voor haar was het alweer anderhalf jaar geleden dat ze nog ‘ns een groep schoolkinderen mocht ontvangen op het bedrijf.

(lees verder onder de video)

“Het doet deugd om de kinderen de binding en de voeling met de natuur te kunnen meegeven”, vertelt Nadine. “Iedereen vindt het maar normaal dat er gezond, gecontroleerd voedsel op zijn bord komt. Maar niemand heeft er nog voeling mee wat daaraan vooraf gaat. Het is onze bedoeling om die voeling opnieuw te ontwikkelen. Neem nu een tarwekorrel: die is met heel veel zorg geteeld. Vooraleer die wordt geoogst en gemalen, is er al een lange weg afgelegd. En dat verdient respect.”

Meer informatie

Sector: 
Regio: