Menu

Plattelandsacademies over mobiliteit en het nieuwe wonen

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Mobiliteit en het nieuwe wonen. Het zijn twee thema’s die brandend actueel zijn op het Vlaamse platteland, en dus twee ideale onderwerpen voor boeiende plattelandsacademies.

Isabelle Lebbe, consulent Landelijke Gilden

Andere woonvormen

Vlaanderen is zo goed als ‘vol’. Vandaag merken we al een grote veelheid aan appartementen in diverse dorpskernen. Maar ook het delen van ruimtes, hergebruiken, renoveren, recycleren en slim combineren zullen de toekomst mee bepalen.

Inspiratielab 'Het nieuwe wonen' van Landelijke Gilden wil in gesprek gaan over nieuwe, alternatieve woonvormen voor de toekomst waarin we dichter bij elkaar wonen en meer met elkaar delen. Op het programma staan nieuwe woonwormen, bevindingen uit de vastgoedmarkt en de visie van de lokale overheid. Dit debat vindt plaats op maandag 11 maart om 20 uur in de Raadzaal Oostcampus, Siemenslaan 1 in Oostkamp

Basisbereikbaarheid

De Vlaamse regering selecteerde de Westhoek als pilootregio voor het invoeren van 'basisbereikbaarheid'. Er werd een vervoersregioraad samengesteld die ondertussen een vervoerplan voor de Westhoek klaar heeft. Dat moet in 2020 in werking treden. Maar het werk is nog niet af. Vooral rond 'vervoer op maat' blijven heel veel vragen en onzekerheden, terwijl dit net essentieel is voor plattelandsbewoners.

Onder meer vervoerarmoede, leefbaarheid van dorpen, basisbereikbaarheid en innovatieve vormen van vervoer komen aan bod tijdens onze studieavond. We zetten deskundigen samen om zicht te krijgen op verwachtingen, knelpunten, gebreken en nieuwe opportuniteiten. Ben je mandataris, ambtenaar, of woon of werk je op het platteland? Je bent van harte welkom in de Raadzaal van het stadhuis in Poperinge, Grote Markt 1, op donderdag 28 maart van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Graag inschrijven op ons provinciaal secretariaat via 051 26 03 80 of westvlaanderen@landelijkegilden.be en dat ten laatste drie dagen vooraf.  

 

Deel deze pagina: