Menu

Pact tegen krapte op de arbeidsmarkt

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters sluit met de Vlaamse werkgevers Boerenbond, Voka, en Unizo en Verso een pact om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Het pact omvat engagementen van de overheid en van de werkgevers. Boerenbond kijkt uit naar overleg met minister Muyters om dit pact concreet uit te werken en uit te rollen.

De krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt wordt dagelijks meer voelbaar. Het aantal werkzoekenden daalt al meer dan twee jaar en de VDAB ontving het afgelopen jaar een recordaantal vacatures. Steeds meer Vlaamse bedrijven hebben het moeilijk om geschikte krachten te vinden. Hoewel de VDAB al heel veel doet om werkzoekenden naar de juiste vacatures te leiden, roept de Vlaamse minister van Werk de werkgevers rond de tafel om oplossingen te vinden.

Het pact omvat 4 onderdelen.

  • Langdurig werkzoekenden beter screenen. Langdurig werkzoekenden staan verder af van de arbeidsmarkt, maar bezitten een pak competenties en talenten die zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. De VDAB zal de langdurig werkzoekenden nog beter en sneller screenen zodat hun aanwezige potentieel sneller benut kan worden.
  • Competentiegerichte matching verbeteren. VDAB werkt al enkele jaren met competenties. Niet wat iemand ooit gestudeerd heeft of als vorige job uitgevoerd heeft, bepaalt wat een passende vacature is, maar wel wat iemand kent, kan of nog kan leren. VDAB zak werkzoekenden omschrijven volgens die competenties. Samen met de werkgevers wil VDAB ervoor zorgen dat meer vacatures ook op die manier omschreven worden, zodat de matching nog beter wordt.
  • IBO en werkplekleren vereenvoudigen en vermeerderen. De individuele beroepsopleiding (IBO) en het werkplekleren worden hoog aangeschreven als wervingskanaal, omdat je bijleert bij op de werkvloer waar je later een job zult uitvoeren. Samen met de VDAB is beslist om een vereenvoudiging van die IBO’s door te voeren, zodat de VDAB en zijn partners het instrument nog meer kunnen inzetten. Ook de werkgevers engageren zich om meer in te zetten op competentie-ontwikkeling en werkplekleren en IBO op termijn te verdubbelen.
  • Sollicitatiefeedback verbeteren. Als een sollicitatie niet succesvol verlopen is, kan de werkgever aan de VDAB feedback geven over de reden. Die informatie is voor de VDAB zeer nuttig om werkzoekenden beter te begeleiden en geschiktere vacatures te bezorgen, maar ze kan ook een signaal zijn voor een betere controle of sanctionering van werkzoekenden. Met de VDAB wordt bekeken hoe van werkgevers snel en laagdrempelig feedback over sollicitanten opgevraagd kan worden. De werkgevers engageren zich om hun leden meer aan te zetten om die feedback te geven.

Minister Muyters: “De VDAB screent, leidt op, begeleidt en activeert alle ingeschreven Vlaamse werkzoekenden zo veel mogelijk. Vorig jaar werden al een versnellingsplan en een actieplan goedgekeurd om een consequente controle en opvolging van werkzoekenden te verbeteren. Dit pact is daar een aanvulling op. Binnen onze Vlaamse bevoegdheden is er geen regelgeving meer die we kunnen aanpassen om de krapte het hoofd te bieden. Vandaar dat ik met de werkgevers rond de tafel ga zitten en hen voorstel om rond deze vier praktische punten nog stappen vooruit te zetten.”

Deel deze pagina: