Menu

Overschakelen op aardgas? Laat je informeren!

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Ben je geïnteresseerd om eventueel over te schakelen op aardgas? Schrijf je dan snel in voor de webinar van Boerenbond, Fluvius en Fluxys! Deze webinar vindt plaats op 3 februari om 20 u.

De Europese MCP-richtlijn heeft betrekking op Medium Combustion Plants ofwel middelgrote stookinstallaties  (1-50 MW). Deze richtlijn legt emissiegrenswaarden op afhankelijk van de gebruikte brandstof, het vermogen en het type van de installatie (ketel, motor). Vanaf 2030 zal deze richtlijn gevolgen hebben op de toegestane emissies bij stookinstallaties op biomassa (hout), extra zware stookolie of steenkool.


De emissienormen voor luchtkwaliteit zullen geen probleem vormen voor bedrijven met een stookinstallatie <5MW die voor 2030 omgeschakeld zijn naar een propere brandstof zoals aardgas. Daarom loont het de moeite om te kijken of een aardgasaansluiting voor jouw bedrijf mogelijk is. Boerenbondleden krijgen bovendien een korting van 15% op de totale investeringskost (met een maximumbedrag van €40 000 euro) voor de omschakeling naar een aardgasinstallatie en de noodzakelijke aardgasaansluiting.


Ben je geïnteresseerd om eventueel over te schakelen op aardgas? Schrijf je dan snel in voor de webinar van
Boerenbond, Fluvius en Fluxys!

Praktisch

  • De webinar vindt plaats op 3 februari om 20 u.
  • Inschrijven kan tot en met 2 februari via deze link.
  • Het is verplicht om je rijksregisternummer in te vullen bij inschrijving.
  • Micro en camera zijn handig, maar niet verplicht.
  • Meer info via karlien.van.den.broeck@boerenbond.be