Menu

Overeenkomst Rodeland ondertekend

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Dit betekent het startschot van een drie jaar durend project, om samen te werken aan de ontwikkeling van het landschap rond de Makkegemse bossen, Gentbos, Aelmoeseneiebos en de beekvalleien Driesbeekvallei en Molenbeekvallei. ...

Loes Dewulf, regioconsulent Boerenbond

Op 5 juli kwam een twintigtal vertegenwoordigers van overheden, landbouw- en natuurorganisaties, onderwijs- en onderzoeksinstellingen uit de streek, bijeen bij het ILVO. Ze ondertekenden de ‘Samenwerkingsovereenkomst Rodeland’. Dit betekent het startschot van een drie jaar durend project, om samen te werken aan de ontwikkeling van het landschap rond de Makkegemse bossen, Gentbos, Aelmoeseneiebos en de beekvalleien Driesbeekvallei en Molenbeekvallei, op grondgebied van Merelbeke, Melle, Oosterzele en Gavere.

Volgens waarnemend gouverneur Didier De Tollenaere moeten de partners van het project samen een dynamiek tot stand brengen in de streek, waar ecologie en landbouw met elkaar matchen. Samen hebben ze een breed maatschappelijk draagvlak en moeten ze de doelstellingen realiseren op basis van consensus en vrijwilligheid. Vervolgens stelden de partners zich voor aan de hand van een foto. Provinciaal voorzitter Lut D’Hondt deed dit voor Boerenbond. “Wij willen deze overeenkomst ondertekenen en meehelpen aan de realisatie van de projectdoelstellingen. Voor de landbouwers in het projectgebied is rechtszekerheid belangrijk, net als toekomstmogelijkheden in het gebied. Wij hechten veel belang aan de doelstellingen rond het behouden, versterken en respecteren van de rol van de lokale landbouw als behoeder van de open ruimte en het landschap en waar mogelijk het ondersteunen van een verbrede landbouw met een eigen rol in Rodeland. Daarnaast wil Boerenbond ook meehelpen om lokale boeren te ondersteunen en te begeleiden bij hun rol in het beheer en de ontwikkeling van het landschap. Je ziet beide aspecten op de foto”, aldus Lut.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: