Menu

Opstartsteun voor nieuwe erkende producentenorganisaties 2019

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
Producentenorganisaties versterken de onderhandelingspositie van de producenten in de keten. Daarom ondersteunen de Vlaamse en de Europese overheid nieuwe, erkende producentenorganisaties. Tussen 1 en 30 april 2019 kunnen nieuwe producentenorganisaties een steunaanvraag indienen voor het verkrijgen van deze opstartsteun. ...

Persmededeling Kabinet van Koen Van den Heuvel, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw 

Producentenorganisaties versterken niet enkel de onderhandelingspositie van de producenten in de keten, ze zorgen ook voor een betere relatie tussen de producenten en de andere schakels in de agrovoedingsketen.

De opstartsteun wordt gedurende vijf opeenvolgende jaren, na de erkenning van de organisatie als producentenorganisatie, toegekend. Het bedrag is een percentage van de jaarlijkse productie van de producentenorganisatie of een percentage van de som van de productie van de individuele leden van de organisatie. Het maximale steunbedrag is 30.000 euro per jaar. Alleen de best gerangschikte aanvragen komen in aanmerking, tot uitputting van het budget.

Minister van Landbouw Koen Van den Heuvel: “Producentenorganisaties zijn samenwerkingsverbanden tussen individuele landbouwers, die wel allemaal hun zelfstandigheid behouden. Op die manier kunnen de landbouwers hun positie in de voedingsketen collectief versterken. Via deze opstartsteun geef ik nieuwe en startende organisaties een forse duw in de rug.”

Een organisatie kan alleen steun krijgen indien ze recent werd opgericht en erkend is als producentenorganisatie.

Meer informatie en het aanvraagformulier is terug te vinden op de website van het Departement Landbouw en Visserij .

 

Deel deze pagina: