Menu

Oproep voor samenwerking Carbon Farming

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Oproep voor samenwerking rond innovatieve verdienmodellen voor koolstofbinding in de bodem.

Jana Roels, Innovatieconsulent Innovatiesteunpunt

Het Carbon Farming consortium is op zoek naar bedrijven en leiders in duurzaamheid om businessmodellen te ontwikkelen. Heb jij interesse, ideeën of ben je een creatieve denker en ervaren in het ontwikkelen van nieuwe business modellen? Doe mee en geef uw contactgegevens en informatie vóór 31 mei door. De Nederlandse of Belgische projectpartner neemt contact met u op om u uit te nodigen voor een bijeenkomst waar geïnteresseerde partijen en ideeën samen worden gebracht.


Carbon Farming is een veelbelovende manier om klimaatverandering te vertragen en om de vruchtbaarheid van onze landbouwgrond te vergroten. Op deze manier draagt Carbon Farming bij aan regionale en nationale klimaatdoelstellingen.
 
Om tot succesvolle voorbeelden te komen, waarbij we het potentieel van koolstofbinding in landbouwbodems benutten, is samenwerking nodig tussen grondbezitters en spelers van zowel binnen als buiten de agrovoedingsketen. Om dit te faciliteren wordt verspreid over België, Nederland, Duitsland en Noorwegen, begeleiding voorzien voor 15 projecten die inzetten op initiatieven in dit domein.
 
Breng ons voor 31 mei op de hoogte van uw interesse en sluit aan bij een toekomstige bijeenkomst in uw regio. Schrijf je in voor de Carbon Farming nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project.
 
>> Download de oproepflyer (pdf)
 
 

 
Projectpartners