Oproep focusgroep Limburgse Kempen

8 november 2021
Bron: Begeleidingsdienst voor Betere bodem en Waterkwaliteit (B3W)

In het kader van de B3W-werking organiseren we een focusgroep Limburgse Kempen. Deze focusgroep is een lerend netwerk, waarbinnen wij samen met 5 à 8 landbouwers een aantal keer per jaar samenkomen op een vertrouwelijke basis om hun kennis, ervaringen en vragen over duurzaam omspringen met bemesting en bodemkwaliteit te delen en te bespreken met elkaar en de B3W- begeleiders. Binnen deze focusgroep voorziet B3W ook concrete begeleiding voor deelnemers die nieuwe praktijken op hun bedrijf willen uitproberen.

Voorstel is om de focus te leggen op bodemkwaliteit en bodemorganische stof. Natuurlijk is dit maar een voorstel en kunnen er ook andere thema’s aan bod komen naar wens van de landbouwer.

Voorbeelden van andere thema’s die ook aan bod kunnen komen zijn: bemestingsstrategie, bemestingstechniek, onderzaai van gras bij maïs, ...

Oproep

Ben je als landbouwer werkzaam in Noord-Limburg en geïnteresseerd in hoe andere landbouwers omgaan met bemesting en bodemkwaliteit, wil je kennis of ervaring met bepaalde praktijken delen of ben je op zoek naar extra ondersteuning om met een bepaalde praktijk of techniek aan de slag te gaan? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor deze focusgroep.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar lore.luys@b3w.vlaanderen.be, met vermelding van je persoonsgegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres) en een korte oplijsting van thema’s die jou het meeste interesseren om binnen een focusgroep te behandelen. Een B3W begeleider zal je daarna contacteren voor meer informatie.

Vragen of meer info? 

Wens je nog verdere toelichting of info, alvorens je in te schrijven voor de focusgroep Limburgse Kempen, neem dan gerust contact op via e-mail (lore.luys@b3w.vlaanderen.be).

Je vind nog meer informatie over B3W op hun website.