Menu

Open dag zet landbouw en platteland in de kijker

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Het Vlaams Ruraal Netwerk wil via de campagne ‘Land InZicht!’ de plattelandsbewoner dichter bij de landbouw brengen en laten zien hoe landbouwers de Vlaamse en Europese steun omzetten in voordelen voor het platteland.

Vlaams Ruraal Netwerk

Geen toekomst zonder landbouw, dat weten we allemaal. Maar niet alle plattelandsbewoners weten dat landbouwers niet alleen voedsel produceren maar zich ook bezighouden met landschapsbeheer, een efficiënt energiegebruik, een duurzame productie, een reductie van CO2-uitstoot …

Het Vlaams Ruraal Netwerk wil via de campagne ‘Land InZicht!’ de plattelandsbewoner dichter bij de landbouw brengen en laten zien hoe landbouwers de Vlaamse en Europese steun omzetten in voordelen voor het platteland. Tijdens de open dag op zaterdag 11 mei kunnen jong en oud twaalf landbouwbedrijven en projecten bezoeken die tonen wat ze in de praktijk doen met de steun van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO). In elke Vlaamse provincie openen landbouwbedrijven de deuren voor het publiek.

Benieuwd naar waar je overal terechtkunt?