Op zomerkamp op de boerderij

14 april 2022

Afgelopen zomers 2020 en 2021 maakten we kennis met zomerkampen op de boerderij. Door corona werden heel wat buitenlandse kampen van jeugdbewegingen geannuleerd. Ook de watersnood dwong hen ertoe om halsoverkop uit te wijken naar een nieuwe locatie.

Vele land- en tuinbouwers voelden zich dan ook meteen geëngageerd om hun weide of erf ter beschikking te stellen. Zo ook Nic Van Zele uit Assenede, die zijn hoogste weide afgelopen zomer aanbood: “De hallucinante beelden van de watersnood in de Ardennen lieten mij niet onberoerd. De jeugd moet zich kunnen amuseren, op een droge plek, vrij van watersnood en kopzorgen. Daarom meldde ik mijn weide aan op het onlineplatform www.soszomerkamp.be. Enkele minuten later contacteerden verscheidene verenigingen mij, met succes. Ik ben blij op deze manier te hebben kunnen helpen.”

Jeugdbewegingen beleefden de zomer(s) van hun leven, met dank aan vele land- en tuinbouwers. Ook komende jaren zullen verenigingen op zoek blijven gaan naar plekken dichterbij huis. Want het is plezant op het Vlaamse platteland! Interesse? Meld je nu al aan!