Menu

Op zoek naar toeristische verbreding?

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Wil je als actieve land- of tuinbouwer graag innovatieve logies of belevingsvolle activiteiten aanbieden op je bedrijf? Belevingsvolle dichtbijvakanties zitten duidelijk in de lift. Toch zijn er heel wat obstakels bij het realiseren van die ideeën rond toeristische verbreding.

Eddy Matthys-De Zutter, consulent Landelijke Gilden

Belevingsvolle dichtbijvakanties zitten in de lift. Mensen gaan steeds vaker op zoek naar authentieke plekjes in eigen land om even te verstillen of te genieten van de natuur en het platteland. Voor land- en tuinbouwers die willen inzetten op een verbreding van hun activiteiten biedt deze trend heel wat mogelijkheden.  

Wat verwachten deze bezoekers nu precies? Welke types van logies bestaan er allemaal en wat wordt er nu precies bedoeld met ‘belevingsvolle activiteiten’? Kan dit alles eigenlijk op een actieve boerderij in Vlaanderen en brengt het ook wat op?

Het PDPO-project 'Toerismeboeren' wil een antwoord bieden op al deze vragen. Het Innovatiesteunpunt, Toerisme Oost-Vlaanderen en het Plattelandscentrum Meetjesland bundelden hun krachten, kennis en expertise. Concreet zullen ze in dit project land- en tuinbouwbedrijven met een concreet idee begeiding op maat bieden om zo tot innovatieve en duurzame initiatieven te komen.

Concreet zullen zij doorheen het project verschillende land- en tuinbouwbedrijven met een idee, een op maat begeleiding bieden om zo tot innovatieve & duurzame projecten te komen.

Welke vragen krijgen een antwoord?

  • Welke kansen bestaan er op vlak van toerisme in jouw regio?
  • Welke logiesvormen of activiteiten zijn er mogelijk of gewenst op het bedrijf? En hoe betrek je andere lokale ondernemers hierbij? Hoe kom je tot een sterk en werkbaar concept?
  • Wat zijn de wettelijke verplichtingen?
  • Wat is de gepaste bedrijfsvoering?
  • Is het project rendabel?
  • En wat met promotie? Communicatie? …

Alle ervaringen opgedaan tijdens het project zullen gebundeld worden in een praktisch draaiboek zodat alle land- en tuinbouwers in Vlaanderen en daarbuiten hiermee aan de slag kunnen.

Heb je interesse om begeleid te worden binnen het project Toerismeboeren? Laat dan hier je gegevens achter.

Meer info?

Deel deze pagina: