Op de eerste rij: 20 juni 2024

Meer dan ooit moeten onze land- en tuinbouwers sterke ondernemers zijn

Stand-upcomedian en conferencier Kamal Kharmach trekt op uitnodiging van Boerenbond door het land met zijn show Economedy. Het is een meer dan boeiende en inspirerende avond over economie. 

De Vlaamse land- en tuinbouwsector is een economische sector die voor grote uitdagingen staat. Het is ook een sector die meer dan ooit ‘sterke ondernemers’ nodig heeft. Onze boeren en tuinders zijn ondernemers die dagelijks jongleren met talloze uitdagingen. Jullie navigeren door een doolhof van regelgeving, passen je aan, aan de grillen van het weer en voldoen aan de alsmaar veranderende eisen van de markt. Jullie veerkracht en passie voor het vak is bewonderenswaardig. Ondanks alle obstakels blijven jullie met toewijding jullie bedrijven runnen en zorgen jullie voor de voedselvoorziening in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Bij Boerenbond begrijpen we de immense druk waaronder onze boeren en tuinders werken. Daarom is het onze missie om jullie zo breed mogelijk te ondersteunen. Boerenbond biedt concrete tools, vormingen en contactpunten aan om de veerkracht van onze landbouwbedrijven te vergroten. Initiatieven zoals onze robuustheidsscan, loopbaanbegeleiding op maat van de land- en tuinbouw en specifieke vormingen gericht op ondernemerschap zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wij als Boerenbond proberen bij te dragen aan het succes en het welzijn van onze boeren.

Daarnaast blijven we werken aan nieuwe projecten. Deze initiatieven zijn essentieel om boeren te helpen omgaan met de vele uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen. Boer zijn is niet zomaar een beroep, het is een manier van leven. Wat er op het bedrijf gebeurt, heeft direct invloed op het gezin en het welzijn van de boer of boerin. Daarom is het cruciaal om te blijven investeren in de robuustheid en veerkracht van onze landbouwbedrijven. Economedy, maar dan wel op maat van onze boeren en tuinders.

Dankjewel, Kamal, voor deze avonden vol inspiratie. Maar vooral een dikke merci voor je publieke steunbetuigingen aan de land- en tuinbouwsector. Een hart onder de riem voor onze boeren.

Het is cruciaal om te blijven investeren in de robuustheid en veerkracht van bedrijven.

Lode Ceyssens

Voorzitter Boerenbond