Op boerderijvakantie in de Kempen

5 mei 2022

Boerderijvakanties zijn helemaal in. Dankzij programma’s als Boer zkt vrouw en Boerenjaar zijn we meer dan ooit geïnteresseerd in hoe het leven op de boerderij er nu echt uitziet. Bovendien kaderen boerderijvakanties ook geweldig goed in de zoektocht naar het authentieke. Wie wil zijn drukke baan en leven in de stad nu niet even ontvluchten?

Hoevetoerisme in de Kempen

Logeren op de boerderij lijkt een veelbelovend nieuw verdienmodel voor de regio. Onze noorderburen doen het bovendien al even. Verschillende Nederlandse bedrijven staan bekend voor hun unieke logiesconcept en weten een totaal belevingspakket te creëren. Waarom dus niet bij ons?

Op 18 mei zoekt Boerenbond dit uit. We gaan op bezoek bij vier ondernemers die een model van hoevetoerisme hebben. Ze getuigen over hun businessmodel, hoe ze gestart zijn, welke knelpunten ze gekend hebben en welke succesverhalen ze momenteel schrijven. Daarnaast doen we ook mee aan workshops die ingaan op business-ontwikkeling en productdesign, wetgeving, marketing en sociale media. Hierin worden we begeleid door acht experten die hun kennis gedurende de hele dag beschikbaar stellen voor intensieve, individuele coaching en begeleiding.

Doe mee

Wil jij mee op onze inspiratietoer? Land- en tuinbouwers uit Leader Kempen Zuiden kunnen gratis met maximum twee personen deelnemen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven kan tot 8 mei via Diana Goris (diana.goris@boerenbond.be).

Jolien Deroost, medewerker Projectcommunicatie