Menu

Omschakelen naar bio?

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Begin juli kan je deelnemen aan twee bedrijfsbezoeken. Inschrijven is verplicht en doe je best voor 28 juni.

Eveline Driesen, innovatieconsulent Bio-omschakeling

In het kader van de projecten Bio-Scope Limburg en Bio zoekt Boer organiseren we begin juli twee bedrijfsbezoeken. Tijdens deze uitstappen kan je kennismaken met de praktijkzijde van de bioland- en tuinbouw en luisteren we naar enkele experten.

Industriefruit

Op dinsdag 2 juli organiseren we een inspiratietour in het kader van biologisch pitfruit voor de industrie. Bij de opzet van een perceel voor industriefruit zijn verschillende systemen mogelijk, van intensief tot extensief. De teelt wordt zo veel mogelijk gemechaniseerd. We bezoeken het proefcentrum CRA-W in Gembloux, waar onderzoek gebeurt naar de veredeling van oude en nieuwe resistente variëteiten. Daarna bezoeken we Josef Jacoby. Hij kweekt biologische fruitbomen en specialiseerde zich in de opkweek van resistente variëteiten van tafel- en industriefruit.

Akkerbouw

Op vrijdag 5 juli bezoeken we de tweejaarlijkse ‘Journée Interprofessionnelle du Bio’, georganiseerd door het Luikse provinciale proefcentrum Végemar. Die staat in het teken van biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten, met de mogelijkheid tot het bezichtigen van biopercelen met onder meer tarwe, spelt, wortelen, aardappelen, erwten, bonen en uien. Loes Mertens (Biowallonie) leidt ons door de proefvelden en demo’s en zorgt voor vertaling.

Praktisch

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 28 juni via www.innovatiesteunpunt.be/kalender, info@innovatiesteunpunt.be of 016 28 61 02.

Consulenten

Meer informatie

Sector: 
Regio: