Menu

Nieuwe eisen voor landbouwvoertuigen vanaf 1 januari 2020

Terug naar Actualiteit
Nieuwe tractoren, aanhangwagens en getrokken machines die vanaf 1 januari 2020 worden aangekocht en in gebruik genomen, moeten over de juiste papieren beschikken.

Het Proces-verbaal van Goedkeuring (PVG) en het Proces-verbaal van Benaming (PVB) worden vanaf dan vervangen door een Europees gelijkvormigheidsattest (Certificate of Conformity of COC). Kopers van nieuwe of tweedehandsvoertuigen moeten bij aankoop dus altijd nagaan of ze van de verkoper de juiste documenten krijgen. De nieuwe eisen hebben als doel om de verkeersveiligheid te verhogen en passen binnen Europese regelgeving.

De nieuwe eisen zijn van toepassing op tractoren op wielen (categorie T), tractoren op rupsbanden (categorie C), aanhangwagens (categorie R) en verwisselbare getrokken machines (categorie S).

De nieuwe eisen zijn niet van toepassing op volledig gedragen landbouwmachines (zoals rotoreggen, frezen, …) en zelfrijdende landbouwmachines (zoals ma├»shakselaars, maaidorsers, zelfrijdende sproeimachines en gewassenoogstmachines, …).

Lees meer in ons dossier in Boer&Tuinder van 5 december.

Deel deze pagina: 

Meer informatie