Menu

Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden trekt naar het Waasland

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Zoek je een leuke daguitstap voor het hele gezin of om samen met vrienden te doen? Dan kan je van zaterdag 9 juni tot en met zondag 2 september met de fiets of met de auto de mooiste plekjes van het Waasland verkennen tijdens de Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden.

Je wil deelnemen en goed voorbereid vertrekken?

Kijk dan eerst even in de Waaslandbrochure. Die staat boordevol interessante informatie over de streek, de dorpen, de bezienswaardigheden enzovoort. In de brochure vind je ook een antwoord op alle praktische vragen over de Nationale Streekzoektocht. Wie mag er deelnemen? Wanneer kan ik de zoektocht rijden? Hoe bereik ik de startplaats? Hoe lang is de route?

Aparte routebeschrijvingen en deelnemingsformulieren voor auto en fiets!

De collega's van Landelijke Gilden hebben twee handige boekjes gemaakt: eentje voor de fietszoektocht en eentje voor de autozoektocht. Beide boekjes liggen klaar op de startplaats en zijn zeer gebruiksvriendelijk. De route en de vragen staan er duidelijk in beschreven en achteraan in het boekje vind je het deelnemingsformulier. Ze passen perfect in je broekzak of op je fietstas. Vraag op de startplaats naar het boekje van jouw keuze.  

Meer informatie over de Nationale Streekzoektocht, inclusief de brochures voor fiets en auto, het deelnemingsformulier en de kaarten en gps-routes vind je op deze pagina.

 

Zomerse vertel- en belevingstocht Mysterie in de polder

Op zaterdag 9 juni lanceerde Landelijke Gilden een unieke zomerse vertel- en belevingstocht in Kruibeke. Deze tocht voert je terug naar de Kruibeekse polders anno 1500, de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. Oude volksverhalen en legendes werden verwerkt tot acht spannende, eigentijdse vertellingen. De verhalen, gebundeld in een prachtig geïllustreerd vertelboek, laten je op een speelse wijze kennismaken met de geschiedenis, het erfgoed en de fauna en flora van dit unieke polderlandschap. Je kunt de verhalen zelf (voor-)lezen of ze beluisteren als geluidsfragment.

Kinderen ontsluieren het mysterie

Kinderen vinden met hun eigen 'boekje de vertelpunten, aan de hand van sprekende tekeningen en elementen in het landschap die in het oog springen. Met wat geluk zien zij de vliegende diamant of vangen ze een glimp op van de schichige eenhoorn. Als ze uit de handen kunnen blijven van de boswachter van Wissekerke en de de Zwarte Veerman, ontrafelen ze het mysterie van de polder en vinden ze de verbroden schat van de Duiventoren;

Praktisch

  • Je kan deze tocht tot en met 2 september maken, elke dag van 10 tot 20 uur.
  • Speciaal voor kinderen
  • 13 km fietsen (of wandelen) in de autoluwe polder tussen Bazel en Rupelminde
  • Begin- en eindpunt: bistro Den Duiventoren, Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel-Kruibeke, 03 289 70 75, open alle dagen vanaf 10 uur
  • De verhalen zijn beschikbaar in het prachtig geïllustreerde vertelboek, als geluidsfragment of via de QR-code op de vertelplaatjes
  • Een voordeelpakket kost 4 euro en bestaat uit een geïllustreerd vertelboek, kinderboekje en schatkist met opdrachten, geluidsfragmenten, kaart met routebeschrijving en kortingen in de lokale horeca alles netjes verpakt in een draagtas van Landelijke Gilden, met herinnering.