Menu

Milcobel stelt samenwerking voor aan Voedselbanken om melktekort mee te helpen aanvullen

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

De Belgische Voedselbanken kampen met tekorten aan basisproducten, waaronder ook melk. Milcobel wil haar steentje bijdragen om de Voedselbanken te helpen om hun melktekort aan te vullen. Aanvankelijk zullen ze ongeveer 50.000 liter halfvolle melk aan de Voedselbanken leveren, bovenop de bestaande bevoorrading met kaas en roomijs.

“Duurzaam ondernemen gaat ook over het opnemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid,” zegt Peter Koopmans, CEO van Milcobel. “Het aangaan van een engagement naar de Voedselbanken hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie zoals de onze.”

Milcobel verwerkt de melk van 2700 melkveebedrijven tot zuivelproducten zoals kazen, boter, room, melkpoeder, melkdrinks en roomijs. Het zuivelbedrijf is een coöperatie, wat wil zeggen dat de melkveebedrijven niet alleen de melk leveren, maar ook betrokken aandeelhouders zijn. Op basis van zowel operationele als commerciële excellentie wordt er naar gestreefd een duurzame afzet van de melk te garanderen en de aangesloten leden op die manier een langeteremijnperspectief te bieden.

“De Belgische Voedselbanken willen de raad van bestuur, de directie, de medewerkers en de coöperanten van Milcobel oprecht danken voor deze inspanning. Het geeft blijkt van een daadwerkelijk engagement en de juiste ingesteldheid wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen.” aldus Jef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken.

De Belgische Federatie van Voedselbanken vertegenwoordigt een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken. Deze Voedselbanken staan in voor de gratis herverdeling van geschonken levensmiddelen, afkomstig van onder meer de voedingsindustrie, de retail, groenten- en fruitveilingen en het Europees Fonds voor hulp aan de meest behoeftigen. In 2017 werd 16.500 ton voedsel verdeeld via 641 erkende caritatieve verenigingen aan meer dan 157.000 behoeftigen.

Deel deze pagina: