Welzijn

Mentaal welzijn in de landbouwsector

14 oktober 2021

We zijn het er met z’n allen over eens dat het in vele landbouwsectoren momenteel niet goed gaat. Stijgende kostprijzen, dalende opbrengsten, onzekerheden rond in allerlei soorten wetgeving … Het weegt op het mentale welzijn van boer, boerin en hun gezin.
Hoe graag je het echte werk ook doet, vele zorgen blijven doorheen de dag door je hoofd spoken. Dat je je daardoor minder goed in je vel voelt, is normaal. En daar is niets mis mee. Weet dat ook anderen zich vaak minder goed voelen.

We roepen je op om je verhaal te doen, bij familie of bij vrienden. Ook jouw organisatie speelt een belangrijke rol bij je mentaal welzijn. Vergaderingen zijn niet alleen informatief en functioneel. Ze bieden je de kans om collega’s te ontmoeten, op verhaal te komen, elkaar te begrijpen …
Ga ook naar activiteiten van Landelijke Gilden of elders in het dorp, waar je eens andere mensen ontmoet, je over iets anders kan praten, je kan ontspannen.
Ook Boeren op een Kruispunt faciliteert verschillende diensten om te luisteren en de veerkracht te versterken. Maak gebruik van deze en andere sociale diensten die klaarstaan om jullie te ondersteunen.

En tot slot nog dit: weet dat we voor jullie klaarstaan, en dat we jullie in allerlei dossiers en op tal van overlegmoment blijven verdedigen!