Menu

MAP 6-vergaderingen Oost-Vlaanderen

Terug naar Actualiteit
Thema: 
Regio: 
Het is dit voorjaar mogelijk om enkele MAP 6-vergaderingen te volgen.

Het is dit voorjaar mogelijk om enkele MAP 6-vergaderingen te volgen. Hieronder volgt een kort overzicht. Meer info en inschrijven via www.agrocampus.be of via 092 43 88 20. Inschrijven is verplicht.

Online ‘Vormingsreeks: het nitraatresidu ontleed’

Digitale vormingsreeks op de middag rond het nitraatresidu en hoe goede opbrengsten halen onder MAP 6 met een goed nitraatresidu, met sprekers van de bodemkundige dienst, LCV en de VLM. Schrijf je hier in.

  • 27/01 van 12.30 tot 14 uur: Jan Bries (BDB) vertelt ons wat het nitraatresidu is en waarom dit zo belangrijk is. Daarnaast geeft hij ons ook een inzicht welke bodemprocessen een invloed hebben op dit nitraatresidu en hoe de staalname hierop inspeelt.
  • 28/01 van 12.30 tot 14 uur: Gert Van de Ven (LCV) vertelt welke nitraatresidu’s zij in proefveldomstandigheden (vnl. gras en mais) behalen bij welke teelttechnieken. Hieruit volgen een aantal tips voor betere nitraatresidu’s met goede opbrensten.
  • 29/01 van 12.30 tot 14 uur: Peter Van der Straeten gaat met ons door het mestbankloket en beantwoordt volgende vragen: hoe moet je een burenregeling aanvragen, wat leer je uit de overzichten, waar vind je jouw te nemen stalen terug, heb ik voldoende vanggewassen ingezaaid, Etc.

Online ‘MAP 6-vergaderingen door de mestbank’

Online ‘MAP 6-vergaderingen van de bedrijfsgilden’

  • 26/01: Bedrijfsgilde Lochristi 
  • 27/01 van 20 tot 22 uur: bedrijfsgilden Assenede, Sint-Laureins en Eeklo-Kaprijke-Lembeke
  • 2/02 om 14 uur: Bedrijfsgilde Geraardsbergen
  • 10/02 van 20 tot 22 uur: Bedrijfsgilden Waasland (van groen naar oranje)

Online ‘Bemestingsplan opmaken’

In deze onlinevorming leer je hoe je een bemestingsplan kan opmaken met behulp van het bemestingsprogramma van Boerenbond.

Invullen mestbankloket + wateraangifte

In deze praktische sessie gaan we samen aan de slag om jouw mestbank- en wateraangifte in te vullen.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Thema: