Menu

Maak kennis met de nieuwe adviseur Plantaardige Productie

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Pieter Van Oost startte op 1 september als adviseur Plantaardige Productie en volgt daarbij de sectoren tuinbouw en akkerbouw nauw op. Een nieuwe uitdaging waar hij met zeer veel zin aan begint. Heel wat bagage uit eerdere ervaringen zal ook hier nuttig zijn.

Pieter Van Oost, Adviseur Plantaardige Productie

Op 1 september ben ik gestart op de Studiedienst van Boerenbond als adviseur Plantaardige Productie. Een nieuwe uitdaging waar ik met zeer veel zin aan begin. Heel wat bagage uit eerdere ervaringen zal ook hier nuttig zijn.

Als kind ben ik opgegroeid op een sierteeltbedrijf in Kruishoutem gespecialiseerd in de teelt van Gentse azalea’s, rododendrons en diverse andere sierteeltproducten. De passie voor de sierteelt en bij uitbreiding de plantaardige sector is mij als het ware met de paplepel meegegeven. Mijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen bouwde ik als kind op tijdens een carrière als toestelturner. Later werd dit aangevuld door te leren samenwerken en in groep iets op te bouwen door actief engagement op te nemen in de scouts. Allemaal troeven die ook van pas komen in een belangenorganisatie als Boerenbond.

Als adviseur Plantaardige Productie kan ik gelukkig een beroep doen op heel wat kennis van (bestuurs)leden en collega’s, maar ook op zelf opgedane ervaring. In 2003 zette ik de eerste stappen in de Groep Boerenbond als consulent voor Groene Kring met ook bijzondere verantwoordelijkheden voor de werking akkerbouw en sierteelt. Een jaar later kreeg ik de kans om voorzitter te worden van Groene Kring, een droomjob om de belangen van de jonge land- en tuinbouwers te behartigen. Hier werden ook nauwe contacten gelegd met alle deelsectoren in de land- en tuinbouw, maar kreeg ik ook de kans om heel wat netwerk uit te bouwen bij allerlei administraties en politici. Van Groene Kring zette ik de stap naar Boerenbond Oost-Vlaanderen als provinciaal secretaris. De laatste jaren was ik actief als secretaris van AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie. Hier mocht ik de belangen verdedigen van de siertelers en de tuinaanleggers. In mijn nieuwe job zal ik de belangen van de siertelers blijven opvolgen, maar zal dit ook ter harte nemen voor de andere plantaardige sectoren. Het is mijn ambitie om samen met leden, bestuursleden en collega’s zo optimaal mogelijk de belangen te verdedigen van akkerbouwers, groenten- en fruittelers en siertelers.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Sector: