Menu

Maak kennis met de kleurrijke Boerenbondfamilie op Agriflanders

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
De Boerenbondstand is een gevestigde waarde op Agriflanders. Je vindt ons in hal 1 stand 1411.

De Boerenbondstand is een gevestigde waarde op Agriflanders. Je vindt er heel wat leden van de Boerenbondfamilie: Boerenbond en Landelijke Gilden, ‘Slimmer boeren met cijfers’, KVLV-Agra, het Steunpunt Korte Keten, Liv en AgroCampus. Maar ook Acerta en SBB vervoegen ons. Spring binnen voor een babbel en een drankje en pik zeker ook de dagelijkse landbouwpraatjes mee. Tot op Agriflanders? Je vindt ons, meteen bij het binnenkomen, in hal 1 stand 1411.

Landbouwpraatjes

Voorzitter Sonja de Becker ontvangt elke dag een gast op de Boerenbondstand. Ze gaan dan samen in gesprek over het reilen en zeilen in de sector. Dit is het programma.

  • Op donderdag 10 januari: Jan Vander Stichele (Flanders’ Food) en Joris Relaes (ILVO)
  • Op vrijdag 11 januari: Kris Peeters (federaal vicepremier, minister van Werk, Economie en Consumenten)
  • Op zaterdag 12 januari: Joke Schauvliege (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw)
  • Op zondag 13 januari: Hilde Crevits (viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Onderwijs)

Uitreiking Boerenbond Persprijs

Na het landbouwpraatje van zondag 13 januari zullen voorzitter Sonja De Becker en minister Hilde Crevits de Boerenbond Persprijs uitreiken. Een artikel van een bachelorstudent en van een masterstudent zullen elk beloond worden met een prijs ter waarde van 1000 euro. De gelauwerde inzendingen worden gepubliceerd in Boer&Tuinder van 10 januari.

Uitreiking publieksprijs Innovatiesteunpunt

Passie voor innovatie, dat hebben de tien winnaars van de Innovatiecampagne 2018 van het Innovatiesteunpunt in overvloed. Die passie werkt ook aanstekelijk, want duizenden mensen stemden op hun favoriete innovatie. Wie de meeste stemmen behaalde en dus de publieksprijs wint, kom je te weten op Agriflanders. Hij of zij krijgt – bovenop de cheque van 2500 euro voor de winnaars – een reportage op PlattelandsTV cadeau. De prijsuitreiking vindt plaats om 13 u., aansluitend bij het landbouwpraatje met Jan Vander Stichele (Flanders Food) en Joris Relaes (ILVO).

Nieuwe Boer&Tuinder

Een extra reden om de Boerenbondstand te bezoeken is de lancering van het nieuwe magazine Boer&Tuinder. Zoals je kunt zien, gaan we voor een eigentijdse aanpak, waarbij het correct en grondig informeren van onze leden centraal staat. We geven je graag meer uitleg over deze nieuwkomer, die je vanaf januari in je brievenbus vindt.

Landelijke Gilden

Samen beleef je meer

Landelijke Gilden verwelkomt je graag mee op de stand. Niet voor niets is onze slogan ‘Samen beleef je meer.’ Kom zeker langs, dan laten we je verder kennismaken met de nieuwe exclusieve voordelen voor de leden van Landelijke Gilden. Uiteraard kan je ook een praatje slaan met de Landelijke Gildenconsulenten.

Slimmer boeren met cijfers

Lancering nieuwe Tiber

Boerenbond heeft in 2018 naarstig gewerkt aan een vernieuwende en gebruiksvriendelijke opvolger van het bedrijfseconomisch boekhoudpakket TiberSoft. De nieuwe Tiber is een online-applicatie met flexibele toepassingen. In de loop van 2019 zullen de eerste Tiberdeelnemers deze nieuwe toepassing kunnen gebruiken. Tijdens Agriflanders kan je via live-demo’s kennismaken met de nieuwe mogelijkheden. Kom zeker kijken op de Boerenbondstand om te ervaren wat het voor het dagelijks management van je bedrijf kan betekenen om live te gaan met je bedrijfsboekhouding.

AgroCampus

Het juiste adres voor vorming

Ook AgroCampus – het vormingscentrum van Boerenbond, KVLV-Agra en Groene Kring – is van de partij op de Boerenbondstand. Maak er kennis met het ruime aanbod van infovergaderingen, cursussen en opleidingen die jouw ondernemerschap ongetwijfeld een boost geven. Heb je interesse voor sectorgerichte opleidingen, die je bedrijfseconomisch meer inzicht geven en je laten kennismaken met de regelgeving en technische aspecten binnen jouw sector? Heb je al gehoord van onze initiatieven op het vlak van opleiding zowel als bijscholing in het kader van de verplichte fytolicentie? Of ben je meer geïnteresseerd in een rijopleiding? Bij AgroCampus ben je op de juiste plek voor een opleiding voor het rijbewijs G en voor nascholingen in het kader van het rijbewijs C.

Groene Kring

Een klapke, een tapke en een hapke …

Ook dit jaar zullen leden van het nationaal bestuur en consulenten klaarstaan op de Groene Kringstand om jullie te ontvangen. Spring zeker eens binnen tijdens een Groene Kringcafé op vrijdag, zaterdag of zondag, van 16 tot 17 u. Het is een ideaal moment om bij een hapje en een drankje bij te praten met Groene Kringers uit heel Vlaanderen.

Tip: draag je Groene Kringkledij en waag je kans bij onze wedstrijd.

KVLV-Agra

Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen

Ben jij een ondernemende vrouw in de land- en tuinbouw? Dan is KVLV-Agra de vereniging die je groeikansen biedt. Samen met geëngageerde sectorgenoten maak je en/of geniet je van interessante vormingen. Je krijgt netwerkkansen en je blijft alert wat de belangenverdediging van de hedendaagse Agravrouw betreft. We leren je graag beter kennen. Onze Agravrouwen zullen je zeker vertellen wat je bij KVLV-Agra kunt beleven. Kom ons bezoeken op de stand, neem deel aan onze wedstrijd en win een van onze fijne prijzen.

Steunpunt Korte Keten

Van pionier tot gevestigde waarde

Het Steunpunt Korte Keten mag dit jaar vijftien kaarsjes uitblazen. De voorbije vijftien jaar is deze pionier van de korte keten uitgegroeid tot een echte specialist. Voor al je vragen rond de actuele wet- en regelgeving inzake de korte keten op maat van jouw bedrijf, kan je bij onze adviseurs terecht. Kom ons bezoeken op de Boerenbondstand, neem deel aan onze wedstrijd en wie weet keer je wel naar huis met een fantastische prijs.

Liv

Over leven en ondernemen als vrouw op een land- en tuinbouwbedrijf

Heb je vragen rond het vrouwelijk ondernemerschap? Over de combinatie van gezin en bedrijf? Twijfel je tussen trouwen en samenwonen met de boerenzoon van je leven? Ben je pas bevallen en wil je op adem komen? Heb je recht op een studiebeurs? Hoe begin je eraan om werk te zoeken buitenshuis? Met al deze vragen kan je zeker terecht bij Liv, het landelijk infopunt voor alle land- en tuinbouwsters in Vlaanderen. Heb je persoonlijk advies nodig? Kom onze adviseurs bezoeken op de Boerenbondstand of surf naar www.e-liv.be.

Neem deel aan onze wedstrijd en win onze unieke publicatie ‘Over leven en ondernemen, infogids voor vrouwen in de land- en tuinbouw’, een publicatie die je gewoon in huis moet hebben.