Maak jouw PAS-bezwaarschrift op onze stand op de Agridagen

20 mei 2022

Tijdens deze lente-editie van de Agridagen zet Boerenbond maximaal in op het actuele stikstofdossier dat de landbouwsector zwaar onder druk zet. Op onze stand kan je heel eenvoudig aan de balie een PAS-bezwaarschrift maken. We helpen je daar graag bij.

We zijn aanwezig op de Agridagen met een gezamenlijke balie van Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor agravrouwen. Je vindt ons samen met SBB en Acerta in hal 1 (stand 1342). Zoals altijd zijn bezoekers welkom op onze stand voor een babbel, om de beursactiviteiten te bespreken of informatie in te winnen bij onze medewerkers. Bij AgroCampus kunnen onze leden terecht voor opleidingen.

Netwerken en genieten, maar er is ook PAS

“We kijken bijzonder uit naar het positieve moment van deze Agridagen: netwerken met collega-landbouwers en genieten van de sfeer en bezienswaardigheden en dat allemaal in de tot in de puntjes verzorgde professionele beurs", zegt Lode Ceyssens, voorzitter Boerenbond.

“Maar tegelijk kunnen we ook niet om de actualiteit van het huidige stikstofakkoord heen, een akkoord dat duizenden landbouwers en hun gezinnen in een gigantische onzekerheid stortte.”

Op de Boerenbondstand kunnen leden en niet-leden terecht voor het invullen van PAS-bezwaarschriften. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 17 juni.  Het stikstofthema zal ook elders op de beurs aan bod komen.

Denk bijvoorbeeld aan de veehouderijseminaries. Het stikstofdossier dat op tafel ligt zal niet alleen voor landbouwers, maar ook voor vele andere deelnemers van de Agridagen een grote impact hebben.

Regio dreigt door stikstof zwaar getroffen te worden

De actie ‘1 job op 3 op de schop?’ is een initiatief vanuit de keten en zal ook aan bod komen tijdens de beursdagen. Bovendien ligt Ravels – waar de beurs plaatsvindt - in de regio van het Turnhouts Vennengebied. Deze regio dreigt door het stikstofakkoord bijzonder zwaar getroffen te worden.

Met onze onlinetool kan je ook een bezwaarschrift maken. Zowel land- en tuinbouwers als sympathisanten.

sdfs