Menu

Ludieke vorming ‘welbevinden op het werk’

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Thema: 
Regio: 
De gezondheid van ons allen werd in 2020 danig op de proef gesteld. Corona slorpte alle aandacht op. Toch worstelen velen in onze maatschappij al veel langer met sluimerende problemen die nog onvoldoende aan de oppervlakte komen: onze mentale gezondheid.

Jeroen Boudewijns, adviseur Arbeid en Tewerkstelling

Ook in onze sector knagen verschillende factoren aan het welbevinden op het werk, waardoor zelfstandigen zich niet langer goed voelen. Stress ten gevolge van financiële zorgen of regelgeving; te weinig tijd voor gezin, vrienden en hobby’s; een weinig efficiënte werkorganisatie;... Het zijn slechts enkele van de oorzaken die maken dat je helemaal wordt opgeslokt door je werk.

Boerenbond, ILVO, Ferm en Boeren op een Kruispunt willen dit meer dan ooit onder de aandacht brengen. Op 19 januari 2021 brengen zij – in samenwerking met improvisatietheater ‘Inspinazie’ – een ludieke vorming rond het welbevinden op het werk. Treffende sketches zullen afgewisseld worden met informatieve sessies gegeven door experten terzake.

Deze eerste sessie richt zich voornamelijk op bedrijven zonder personeel. Op een latere datum zal een nieuwe sessie georganiseerd worden voor bedrijven mét personeel.

Welke thema’s komen aan bod?

  • Omgaan met stressfactoren
  • Een beter relatie werk-gezin
  • Op naar een efficiënte werkorganisatie

Inschrijven kan via deze link.