Loopbaanbegeleiding, iets voor jou?

24 november 2022

Als je in de land- of tuinbouwsector werkt, sta je voor heel wat uitdagingen. Wil je graag ondersteuning om een antwoord te vinden op je loopbaan- of andere vragen? Laat je dan coachen door een loopbaanbegeleider die gespecialiseerd is in je sector.

Land- en tuinbouwers hebben recht op 4 tot 7 uur loopbaanbegeleiding bij een professionele loopbaancoach via loopbaancheques via de VDAB. In samenwerking met Acerta heeft Boerenbond een specifiek traject ‘Zet je erf in de verf’ ontwikkeld, rekening houdend met de bezorgdheden en uitdagingen van de sector. Heb je behoefte aan een extern klankbord of wil je een zicht krijgen op jouw eigen talenten en valkuilen als ondernemer en tips hoe je hiermee kan omgaan? Dan is een loopbaanbegeleiding zeker iets voor jou.  

Op 5 december organiseren we in het provinciaal Boerenbondkantoor in Leuven om 20 uur een vorming over loopbaanbegeleiding. Tijdens deze opleiding kom je te weten hoe je loopbaancheques bestelt en hoe zo’n loopbaanbegeleiding concreet verloopt. Bovendien krijg je al een voorproefje van de talentanalyse ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat kan ik als de beste van het land?’ Karen Van den Bergh is een van de loopbaancoaches bij Acerta en heeft ondertussen bijna een jaar ervaring in de loopbaanbegeleiding voor landbouwers- en tuinders. “Eigenlijk zijn we in de eerste plaats een klankbord. Ons traject start met een eerste gesprek van anderhalf uur. Vaak is de eerste reactie, dat heeft deugd gedaan. Een extern persoon die naar je luistert, zich empathisch opstelt maar toch ook die juiste vragen durft te stellen. Ze zijn dat niet gewoon om dat te doen met een buitenstaander. Maar het geeft hun klankbord over zichzelf en hun bedrijf.”

“Loopbaanbegeleiding is nuttig voor iedereen maar je moet er voor open staan. Je moet kunnen accepteren dat iemand extern je een spiegel voor houdt en jouw dus bepaalde feedback geeft maar ik raad het iedereen aan”, besluit Karen.

Inschrijven kan via www.boerenbond.be/vorming of telefonisch via 016 28 61 04.