Menu

Lokale klimaatdialoog Leuven

Terug naar Actualiteit
Regio: 
In het kader van een ambitieus klimaatbeleid willen de beleidsmakers in Leuven graag in dialoog gaan met de landbouwers op en rond haar grondgebied.

Mieke Huyck, regioconsulent

In het kader van een ambitieus klimaatbeleid willen de beleidsmakers in Leuven graag in dialoog gaan met de landbouwers op en rond haar grondgebied. Landbouwbedrijven leveren vandaag al veel inspanningen op het gebied van klimaatadaptatie, en met deze dialoog willen ze poolshoogte nemen van de huidige en toekomstige landbouwpraktijken en de kansen die er zijn, om zo de landbouwsector te ondersteunen en te versterken. Lokale samenwerking is daarbij heel belangrijk.

Dialoogavond op 23 juni

De landbouwers uit de regio Leuven zijn van harte welkom om deel te nemen aan de eerste dialoogavond, die zal plaatsvinden op woensdag 23 juni van 20 tot 22 uur op het landbouwbedrijf van Geert Robijns, Witteweg 105 in Bierbeek. Hierbij het programma:

  • Intro door David Dessers, schepen van Mobiliteit, Klimaat en duurzaamheid, Landbouw en consumptie
  • Terugkoppeling van de enquête door Tessa Avermaete
  • Inspiratie en praktijkvoorbeelden: expert en/of landbouwers spreken en inspireren vanuit de praktijk en verschillende types landbouwbedrijven
  • Samen uitwerken van concrete acties of samenwerkingen om tegemoet te komen aan de aangegeven knelpunten: kennis en ondersteuning (onder andere financieel)
  • Napraten met een drankje.

De dialoogavond wordt georganiseerd door Rikolto, Stad Leuven, Leuven2030, KU Leuven, Boerenbond, BioForum en ABS. Inschrijven kan via duurzaamheid@leuven.be.

Meer informatie

Regio: