Menu

Lichtmisstudiedag vakgroep Fruit Hageland

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
2020 is ondertussen gestart en brengt ook enkele belangrijke wijzigingen mee met betrekking tot risicobeheer in ons fruitlandschap. Een belangrijk aspect na een jaar met rampzalige prijsvorming. De vakgroep Hageland selecteerde voor deze lichtmisstudiedag twee manieren van risicobeheer waarover in het veld nog vragen rijzen.

De vermarkting van Conference via een termijnmarkt is een totaal nieuw concept in onze sector. Een tachtigtal telers sloten zich al aan, bij veel andere worden de wenkbrauwen soms nog gefronst. Wij laten FTC daarom alles nog eens op een rijtje zetten.

Sinds 1 januari is het Rampenfonds volledig hervormd en is tussenkomst voor teeltschade sterk beperkt, de brede weersverzekering komt dan in beeld als alternatief. We bekijken de regelgeving en polissen in meer detail, met een uitgesproken focus op fruit.

Om je te informeren over deze onderwerpen, nodigen wij jou en je partner graag uit op onze Lichtmisstudiedag. Na het studiegedeelte voorzien wij ook een receptie, zodat we de tijd kunnen nemen om bij te praten.

Programma

Welkomstwoord
Luc Borgugnons - Voorzitter Vakgroep Fruit Hageland

Actualiteiten in de fruitteelt
Dirk Coucke (Fruit Trading Company)

De crisis van 2019 zette aan tot de ontwikkeling van een termijnmarkt voor conference. Er gebeurt geen fysieke handel tussen twee partijen. Hoe het dan wel werkt legt Dirk Coucke ons uit.

Annelies Coussé (Consulent Fruitteelt Boerenbond)

De hagelverzekering is relatief goed bekend, de brede weersverzekering is nieuw. Waarom zou je voor dit product kiezen? Wat zijn de aandachtspunten? Wij zochten het uit voor jou!

Slotwoord en receptie

Datum en Locatie

Vrijdag 7 februari 2020 om 18 uur
BFV, Craenenbroeckstraat 30, Glabbeek

Meer info over de studiedag of de werking van de vakgroep Fruit Hageland bij Annelies Coussé, tuinbouwconsulent Boerenbond, via 011 30 37 08 of annelies.cousse@boerenbond.be

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: