Menu

Landelijke Gilden en VLM lanceren boek Denk Doe Dorp

Terug naar Actualiteit
Voor de lancering van het inspiratieboek Denk Doe Dorp, dat Landelijke Gilden en de Vlaamse Landmaatschappij samengesteld hebben in samenwerking met het Innovatiesteunpunt, werd op 13 mei in Mechelen een inspiratiedag georganiseerd met boeiende sprekers, leuke workshops en interessante cases uit het boek.

Katrien Weckx, communicatiemedewerker Innovatiesteunpunt

Het boek werd maandag officieel voorgesteld in aanwezigheid van Koen Van den Heuvel (Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw) en Sonja De Becker (voorzitter Boerenbond en Landelijke Gilden). “We zijn ervan overtuigd dat bij lokale besturen heel veel interesse is in een dorpenbeleid, maar dat een klein duwtje kan helpen om het ook daadwerkelijk op te nemen”, zei de voorzitter.

Vlaanderen is zo’n 1200 dorpen rijk. Elk dorp is uniek en heeft een beleid op maat nodig. Wat goed is voor het ene dorp, is niet noodzakelijk goed voor het andere dorp, ook niet in eenzelfde gemeente. Daarom is het belangrijk om lokale besturen, zeker op het platteland, te ondersteunen om verder werk te maken van dorpenbeleid. Het inspiratieboek Denk Doe Dorp werd opgemaakt in opdracht van de Vlaamse overheid. Het wil lokale besturen en dorpsbewoners helpen om ook in hun gemeente een dorpenbeleid op te nemen of verder uit te bouwen. Het bevat een begrijpelijk theoretisch kader maar ook een heleboel concrete praktijken. Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek en onderzoekers delen hun inzichten.

Info

 

Deel deze pagina: 

Meer informatie