Menu

Landbouwminister bezoekt St.-Amandshof in Pittem

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel bracht donderdag een bezoek aan het innovatieve varkensbedrijf St.-Amandshof in Pittem. Dit bedrijf is een toonbeeld op het vlak van innovatie en diversificatie.

Pieter-Jan Delbeke, landbouwconsulent Boerenbond

Dat varkenshouders Lieven en Tania Lafaut vooruitstrevend zijn is op zijn minst een understatement. Naast de eigen mestverwerking met rietveld, zonnepanelen en een eigen varkensras, de Belgasconne, werd onlangs geïnvesteerd in een moderne scharrelstal met kijkgang voor passanten en een ontmoetingsruimte. Kortom, hun bedrijf is de perfecte locatie om Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel kennis te laten maken met onze innovatieve varkenshouderij.  

De minister was onder de indruk van de gedrevenheid van Lieven en Tania en legde tijdens zijn bezoek vooral de nadruk op het belang van innovatie. In de voormiddag was hij ook al te gast op de zorgboerderij Hof ter Motte in Nevele. 

Voor meer informatie over het bedrijf van Lieven en Tania verwijzen we naar het artikel ‘Varkens met een natuurlijk dagritme'.

  • Minister Van den Heuvel krijgt van varkenshouder Lieven Lafaut uitleg in de kijkstal.

  • Dit beeld zie je door het raam van de kijkstal.

  • De familie Lafaut en de bezoekers samen op de foto.

  • Ook de werking van het rietveld kwam aan bod

  • De minister krijgt uitleg bij de mestverwerking.

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: