dfdd

Landbouwers geven in Tielt mierenlokdoosje aan minister Demir

16 mei 2022

Voor een gespreksavond in Tielt gingen landbouwers in gesprek met Vlaams minister Zuhal Demir. Ze uitten hun grote bezorgdheid over het PAS-ontwerp. "Niemand weet of we nog vergunningen zullen krijgen", aldus varkenshouder Paul Claerbout. De vertegenwoordigers van verschillende organisaties, onder meer Boerenbond, Groene Kring, Ferm en de Landelijke Gilde, overhandigden aan de minister een mierenlokdoosje.

In het kader van Stop de waanzin! en #geefboerentoekomst voerden misnoegde landbouwers vrijdagavond in Tielt actie. Daar was Vlaams minister Zuhal Demir te gast op een gespreksavond van N-VA Tielt. Ook voor varkenshouder Paul Claerhout uit Wielsbeke is het PAS-ontwerp onaanvaardbaar. "We zijn zeker bereid om een inspanning te doen, maar wat vandaag op tafel ligt, is onhaalbaar."

Er werd nogmaals benadrukt dat de rechtsonzekerheid bijzonder groot is. Niet het minst voor de jongeren die klaarstaan om bedrijven verder te zetten. Aan minister Demir werd een mierenlokdoosje overhandigd. "U zult van dit akkoord veel spijt hebben en u klein voelen. Zo klein dat u in dit doosje zal passen. Maar we zijn ook blij dat we u konden lokken en dat u bereid was om met ons in gesprek te gaan."

Bron: Boerenbond/foto's Sam Vanacker/Joris Vande Vyvere.