Laat een klimaatscan uitvoeren op je melkveebedrijf

24 november 2022

Als landbouwer merken we de gevolgen van de klimaatsverandering als eerste. De media, de maatschappij, en hierdoor ook de overheid en onze afnemers, zijn er sterk mee bezig. Welke impact heb jij en hoe kan je hiermee omgaan op je bedrijf?

Klimrek

Binnen het KlimRek-project werken ILVO, Boerenbond en VITO een klimaattraject uit voor onder andere de melkveehouderij. Eind 2019 startte de ontwikkeling voor het klimaattraject voor de melkveehouderij op. De klimaatscan en het begeleidingstraject staan intussen op punt. Het KlimRek-team is op zoek naar melkveehouders die met hun bedrijf in een klimaattraject willen stappen. Binnen dit project kan je je je inschrijven voor het uitvoeren van een klimaatscan op jouw melkveebedrijf. Wil jij klimaatbewust aan landbouw doen en daar ook slimme economische keuzes in maken dan is zo’n scan een handige tool.

Klimaatscan

Elk klimaattraject start met een klimaatscan, die je als landbouwer inzicht geeft in de klimaatimpact van jouw bedrijf. Naast dit inzicht wil KlimRek landbouwers ook handvaten aanreiken om hun bedrijfsvoering op een rendabele manier meer klimaatslim en robuust te maken. Een consulent adviseert en ondersteunt de landbouwer in het nemen van economisch en praktisch haalbare klimaatmaatregelen.

Waarom meedoen?

KlimRek brengt de maatregelen aan het licht die het bedrijf zowel ecologisch als economisch ten goede komen. Als landbouwer krijg je inzicht in het volledige milieuprofiel van het bedrijf. Deelnemende bedrijven worden intensief door klimaatconsulenten ondersteund en stappen mee in een traject waarin melkveehouders van experten en van elkaar kunnen leren. Samen gaan ze op zoek naar manieren om de bedrijfsvoering klimaatvriendelijk én robuuster te maken.

Praktisch

Ga naar www.klimrekproject.be/meedoen of stuur een mailtje naar info@klimrekproject.be. Blijf je graag op de hoogte van het project, neem dan snel een kijkje op www.klimrekproject.be.