Actie Boerenbond op Markt Halle

Kopers van lokaal voedsel krijgen een gratis winkeltas

24 september 2022

Over heel Vlaanderen worden acties uitgerold in het kader van onze campagne 'Gezond, veilig en duurzaam voedsel, daar zorgt de boer voor!' In Halle vroegen lokale boeren en tuinders aandacht voor de eigen voedselproductie en de uitdagingen waarmee de Vlaamse land- en tuinbouw vandaag kampt. 

Elke dag kunnen we genieten van een heerlijk ontbijt, kwaliteitsvolle maaltijd en een lekker dessertje als afsluiter. Eten is een levensnoodzakelijke behoefte. Dankzij onze boeren hebben we in Vlaanderen kraakvers, duurzaam en veilig voedsel van eigen bodem.

Maar wat zo doodnormaal lijkt vergt heel wat inspanningen van onze boeren en tuinders die vandaag in een zeer moeilijke en onzekere context moeten werken en ondernemen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een pak onzekerheid. De prijzen van energie, waarvoor we grotendeels afhankelijk zijn van import uit het buitenland, swingen de pan uit.  

Winkeltassen aan bezoekers van markt

Op gebied van voedselproductie zijn we in Vlaanderen voor de meeste, maar niet alle, producten nog zelfvoorzienend met dank onder meer aan onze boeren. Om deze bevoorrechte positie te kunnen behouden, hebben wij onze voedselproducenten nodig en hebben ze op hun beurt letterlijk en figuurlijk ruimte nodig om te kunnen ondernemen.

Toch stellen we vast dat heel wat boeren ontmoedigd worden en zelfs afhaken door verschillende dossiers zoals stikstofakkoord, de nationale en landschapsparken, rechtsonzekerheid, gebrek aan perspectief, een verkokerde aanpak...

Daarom overhandigden zaterdag lokale landbouwers winkeltassen aan bezoekers van de zaterdagmarkt in Halle. Met deze actie wil Boerenbond een duidelijk signaal geven aan de consument dat land- en tuinbouw in deze regio broodnodig is om betaalbare en kwaliteitsvolle voedselvoorziening te kunnen blijven garanderen. 
 

Actie Boerenbond op Markt Halle
Boerenmarkt en tractorwijding in Oosterzele
lllk
Ontbijtpakket in lagere school in Evergem
fgf
Braderie Landelijke Gilden in Ingelmunster
dfd
fvf