dfd

Koningspaar opent bij BelOrta hoogseizoen bessen

22 juni 2022

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdagmorgen BelOrta bezocht. Aanleiding was de start van het officiële bessenseizoen.

Met de zomer in zicht stijgt de aanvoer van het Belgisch zachtfruit. Het bezoek van het Belgisch vorstenpaar was dus het ideale moment om het hoogseizoen van de Belgische bessen officieel te openen.

Koning Filip en koningin Mathilde startten hun ronde in Limburg met een bezoek aan BelOrta in Borgloon, een coöperatie van 950 lokale telers van verse groenten en fruit. Ze werden onthaald door de directie van de groenten- en fruitveiling (directeur Philippe Appeltans, voorzitter Dirk Bertels en ondervoorzitter Danny Raskin), burgemeester Jo Feytons (Open VLD-Stroop) en gouverneur Jos Lantmeeters.

Het koningspaar kreeg er uitleg over de verschillende fruit- en groentensoorten bij BelOrta. Nadien gingen ze langs de kersenafdeling, waar ze met enkele medewerkers in gesprek gingen. Ze mochten ook even aanschuiven in de verkoopzaal, waar koning Filip en koningin Mathilde symbolisch een groenten- en fruitmand kochten, die ze vervolgens geschonken kregen.

dfd
dfd