Kom naar de infoavonden waterloopbeheer

5 mei 2022

De laatste jaren ervaren landbouwers de impact van de klimaatverandering: rendementsverlies door lange periodes van droogte (en soms ook hitte) afgewisseld met periodes met felle regenval. Hierop hebben de waterloopbeheerders hun ruimingsstrategie aangepast. Deze aangepaste strategie wekte heel wat vragen op bij onze leden, die Boerenbond aanbracht bij de waterloopbeheerders.

Het resultaat is een meerjaarlijks overleg tussen landbouworganisaties en waterloopbeheerders. Daarnaast worden ook infomomenten georganiseerd voor de land- en tuinbouwers.

Infomomenten in elke regio

Op deze infoavonden voor landbouwers leggen de provincie Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij uit hoe zij het beheer van de onbevaarbare waterlopen aanpakken. Je komt ook te weten hoe de overheid het beheer en beleid voortdurend aanpast aan de gevolgen van de klimaatverandering. Landbouwers die zich willen voorbereiden op de klimaatverandering krijgen tot slot te horen op welke ondersteuning ze een beroep kunnen doen. Nadien kan je bij een drankje vragen stellen aan de waterloopbeheerders en de praktijkcentra.

Praktisch

Heb je als landbouwer een vraag, opmerking of suggestie over de waterlopen of maatregelen voor een beter waterbeheer op je bedrijf? Dan kan je deze vooraf mailen naar landbouw@provincieantwerpen.be.

Er worden drie infoavonden georganiseerd op volgende locaties en data (telkens tussen 20 en 22 uur, inschrijven is niet verplicht):

  • 24 mei. OC Retie. Kerkhofstraat 37, Retie;
  • 8 juni. De Ark, zaal Junior. Achter d'Hoven 63, Wuustwezel;
  • 14 juni. Proefstation voor de Groenteteelt, Duffelsesteenweg 101, Sint-Katelijne-Waver.