Kom luisteren naar Joris Relaes in Poperinge

26 oktober 2021

Op dinsdag 16 november nodigt de gewestraad van Poperinge en de regioraad Ieper-Poperinge je uit voor een lezing met Joris Relaes. De administrateur-generaal van het ILVO brengt er een lezing rond landbouw en klimaat. Die vindt plaats in de stedelijke openbare bibliotheek te Poperinge van 20 tot 22 uur.

Tussenkomst in Vlaams parlement

Je herinnert je ongetwijfeld nog de tussenkomst van Joris Relaes in het Vlaams Parlement in 2019. Tijdens deze tussenkomst merkte hij op dat het merkwaardig is dat men de productie van landbouw in vraag stelt, maar eigenlijk niet eenzelfde vraag stelt voor industrie. De fabriek van AcelorMittal in Gent stoot meer CO2 uit dan de totale landbouwsector, terwijl niemand de productie van AcelorMittal in vraag stelt – Iets wat zeker al op 16 november aan bod komt.

Landbouw de oorzaak of oplossing van klimaatopwarming?

ILVO gebruik vaak de term ‘klimaatslimme landbouw’. Dit verwijst naar drie doelstellingen: mitigatie (broeikasgassen reduceren), adaptie (teeltwijze aanpassen van het klimaat) en duurzame voedselproductie.

Ben je benieuwd hoe de ILVO-topman deze doelstellingen vertaald ziet? Kom dan zeker naar deze lezing. Inschrijven is verplicht op bib@poperinge.be, 057 33 29 02 of via vanhee.recour@belgacom.net.