Klimaatslimme boeren in het Pajottenland

20 januari 2022

Op maandag 13 december verzamelden lokale beleidsmakers en pers in Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal voor een alternatieve coronaveilige persconferentie van het project ‘Klimaatslimme Landbouw in het Pajottenland’.

Gedeputeerde voor Platteland van de provincie Vlaams-Brabant Gunther Coppens leidde er een workshop ‘Koken met eerlijke Pajotse korteketenproducten’ en werd geassisteerd door de burgemeester van Roosdaal en schepenen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Herne.

De projectpartners Boerenbond en het Regionaal Landschap willen op deze manier tonen dat Pajotse korteketenproducten niet alleen zeer lekker zijn, maar dat ze vaak geproduceerd worden op een toekomstbestendige manier door Pajotse boeren die inzetten op slim gebruik van water en energie.

Met de verhalen rond de klimaatslimme aanpak van landbouwers tonen we de lokale consument dat boeren een sleutelrol kunnen opnemen in de transitie naar een klimaatbestendig Pajottenland en promoten we vanuit dit verhaal trots de eerlijke producten van de Pajotse korteketenlandbouw die dagelijks ons bord vullen. Tegelijkertijd willen we collega-boeren inspireren om ook aan de slag te gaan met maatregelen om water en energie te besparen in de eigen bedrijfsactiviteiten.

Boerenbond biedt via dit project 10 bedrijfsbegeleidingen aan rond slim gebruik van water en energie. Heb je interesse om een begeleidingstraject te volgen? Neem dan contact op via tom.schaeken@boerenbond.be.

Herbekijk de persconferentie
Logobalk