Kenniscentrum bedrijfsopvolging

19 november 2021

Week van de bedrijfsoverdracht

Misschien heb je het wel op de radio of in een reclamespotje gehoord: in november staat (familiale) bedrijfsopvolging in Vlaanderen in de spotlights. Het is goed dat dit een jaarlijks terugkerend initiatief is. Bedrijfsopvolging is een proces dat aandacht, tijd en een goede voorbereiding vergt. Met ons Kenniscentrum Bedrijfsopvolging willen we de bedrijfsopvolgingen die plaatsvinden in onze landbouwsector zo goed mogelijk begeleiden en overnemers en overlaters bijstaan bij de beslissingen die genomen moeten worden.

Denk je aan bedrijfsopvolging of een samenwerking op het familiebedrijf? Neem dan zeker contact op.

Inspiratieavond

Op 30 november organiseren we in Aalter onze inspiratieavond bedrijfsopvolging. Bij bedrijfsopvolging denken we heel vlug aan de zakelijke kant. Hoe waarderen? Wat met het VLIF? Welke uitbatingsvorm?

Maar in eerste instantie is het vooral belangrijk dat je op tijd stilstaat bij wat er op jou, het bedrijf en de familie afkomt. Waar moeten we rekening mee houden? Welke stappen zijn er in zo’n opvolgingsproces? Ben je als ouder klaar om over te dragen of samen te werken? Welke invloed heeft dit op de niet-overnemende broers en zussen? Wat met de partner? Gaat die meewerken of niet? Deze en veel andere vragen zijn onze leidraad deze avond.

Heb je interesse om met het gezin af te komen? Schrijf je dan in via www.boerenbond.be/opleidingen. Je vindt de opleiding als ‘Bedrijfsopvolging: droom of nachtmerrie?’.