Menu

Junior Class Financieel komt naar Malle

Terug naar Actualiteit
Regio: 
Ben jij een jonge land- of tuinbouwer, een ondernemer die zijn of haar financieel inzicht op punt wil zetten? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Dorien Dickens, Groene Kring

Dankzij uitwisseling met collega-land- en -tuinbouwers en lessen van ervaren lesgevers krijg je op een interactieve manier, gedurende 4 sessies, de juiste vaardigheden en tips mee om de werking van je bedrijf te optimaliseren op basis van jouw financieel inzicht. In deze module zal onder andere gefocust worden op het lezen en begrijpen van je cijfers, financiële ratio’s, rentabiliteit van verschillende sectoren, het opstellen en volgen van een financieel plan en leningen.

Wat staat er op het programma?

Les 1 Ondernemersplan. Financiële ratio’s, inschatting van buffers, inkomensverdeling tussen bedrijf-overlater-overnemer, ondernemingsplan aan de hand van een case met verschillende scenario’s bijvoorbeeld stresstest (forse daling productprijs).

Les 2 Financieringsmogelijkheden. Overzicht financieringsmogelijkheden, klassieke financiering, alternatieve financieringsmogelijkheden (bijvoorbeeld crowdfunding …), financieringsmix.

Les 3 Praktijkgetuigenis. Hierbij komt een ondernemer uit de praktijk zijn kennis toelichten over financieel inzicht.

Les 4 Slimmer boeren met cijfers. Ken je kostprijs, overzicht financiële ratio’s, verschil tussen bedrijven … aan de hand van fictieve voorbeelden, rentabiliteitsverschillen tussen verschillende sectoren, strategie, slimmer boeren met cijfers: tools zelfreflectie.

Wanneer?

Deze opleiding vindt plaats op 6, 13, 20 & 27 januari, telkens van 20 tot 23 uur in het Vormingscentrum in Malle. Leden betalen 100 euro, niet-leden 120 euro. Inschrijven kan via groenekring.be/junior-class-financieel

Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: