Voor het tweede jaar op rij behaalt John Deere België de eerste plaats voor meest geregistreerde landbouwtractor in 2023. John Deere is zo twee opeenvolgende jaren de bestverkochte tractor van meer dan 50 pk in België. Daarnaast is John Deere ook voor het derde jaar op rij marktleider in grote tractoren (+150 pk).

John Deere, in zijn bekende groen-geel, bestaat ruim een eeuw als specialist in landbouwmachines, maar ook in machines voor het onderhoud van parken, tuinen en bosbouw. Deze stoere tractoren onderscheiden zich van de concurrenten door de ultramoderne machines, een kwalitatieve en hoogstaande afwerking, het uitstekende aftersalesnetwerk, maar bovenal in hun knowhow in de duurzame precisielandbouw.

Smartfarming

“Het is geen toeval dat John Deere deze koploperpositie inneemt”, zegt Lieven Beyl, group sales & marketing director bij Cofabel. Cofabel is de exclusieve verdeler van John Deere in België en één van de sterke merken van Arvesta. “John Deere staat niet alleen voor machines van een topkwaliteit aan een scherpe prijs. Ze zijn ook het neusje van de zalm wat betreft duurzame innovatie op het gebied van smartfarming of precisielandbouw. Denk maar aan Arvesta’s innovatieve Varicare. Dankzij dit precisielandbouwsysteem op de John Deere-tractoren zijn er minder inputs nodig voor de landbouwer.”

John Deere heeft altijd vooropgelopen op het gebied van technologie. Precisielandbouw is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het merk. ​ Zodra de taakkaarten zijn gegenereerd, integreren wij deze rechtstreeks in de John Deere tractoren via de My JohnDeere-service. De gewassen krijgen zo exact de nodige dosis meststoffen, zaden en planten. Dit is een meer duurzame manier van werken: beter voor de planeet én met meeropbrengsten voor de landbouwer.

Competitief

In de verkoopstatistieken van 2023 vinden we John Deere op de eerste plaats, goed voor 415 ingeschreven landbouwtractoren. “We zijn heel verheugd met deze resultaten voor 2023. Het is een welverdiende bekroning van de onvermoeibare inzet van het Cofabel-team en het John Deere dealernetwerk.”, luidt het bij Lieven Beyl.

​John Deere draagt zijn wereldwijd imago mee als uiterst competitief merk met een heel sterke klantenbeleving en loyaliteit. In België werken we al jaren aan onze marktpositie door een combinatie van goede producten, een opgeschaald dealernet en kwalitatieve dienstverlening met uitstekende dienst na verkoop.

Bron: Arvesta/Cofabel.