Menu

Jagers ontmoeten landbouwers uit Diest en Bekkevoort

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 
Bedrijfsgilden Diest en Bekkevoort namen het initiatief om op een zondag bij een lokale landbouwer de diverse wildbeheerseenheden uit te nodigen.

Nick Francois, regioconsulent Boerenbond

De provinciale landbouwkamer van de provincie Vlaams-Brabant stimuleert al vele jaren ontmoetingsmomenten tussen landbouwers en jagers. Omdat een goede relatie tussen beide partijen van groot belang is, wil ze deze mensen lokaal samenbrengen, om bij te praten over de wilde kant van het boerenleven. Bedrijfsgilden Diest en Bekkevoort namen het initiatief om op een zondag bij een lokale landbouwer de diverse wildbeheerseenheden uit te nodigen.

Met zo’n 15 personen – mooi verdeeld tussen de jacht en de landbouw – gingen we van start met een toelichting van Dirk Adriaensen over de jachtwetgeving en nuttige informatie over de everzwijnenproblematiek en de Afrikaanse varkenspest.

De landbouwers kwamen te weten op welke manier ze schadevergoeding kunnen aanvragen bij schade veroorzaakt door niet-bejaagbare soorten en ook hoe de jagers te werk moeten gaan om bijzondere bejaging of bestrijding aan te vragen. Een goede wisselwerking tussen landbouwer en jager is hierbij van groot belang. Zo kwamen de landbouwers ook te weten dat er binnenkort nog een duiven- en kraaiendag wordt georganiseerd en de jagers dus inspanningen proberen te doen om deze problematiek in te dijken.

Na de toelichting werd uitgebreid bijgepraat bij een lokale hoevehamburger. Een geslaagd initiatief dat navolging verdient!

Hulp nodig?

Je consulent helpt je graag.
Deel deze pagina: