Stadslandbouw is een ruim begrip en omvat verschillende initatieven, ideeën. Daarom zetten we hier graag verschillende bedrijven en mensen in de kijker die hun weg vinden naar stadslandbouw. 

MicroFlavours zoekt partners

MicroFlavours is een Brussels bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van microgroenten. De plantjes, gekweekt in een verticaal systeem, geven smaak en kleur aan de gerechten van toprestaurants in onze hoofdstad. Daarnaast organiseert het bedrijf zelf de logistiek om zijn product en dat van partners bij de klant te krijgen. Lees het artikel

Verticale boerderij levert aan Antwerpse horeca

PLNT oogst wekelijks 1600 tot 2000 plantjes in hun groeicontainer. Een groeicontainer is een gesloten systeem waarin de plantjes in lagen boven elkaar worden geproduceerd. Dankzij de nodige expertise, marketing en doorzettingsvermogen levert PLNT inmiddels aan een 20tal restaurants. Lees het verhaal van PLNT.

Circulaire glastuinbouw in 2030

Boerenbond organiseerde, samen met enkele partners, een netwerkevent voor tuinders en technologiebedrijven. Het doel? Glastuinders inspireren en informeren over de kansen en uitdagingen van een circulaire toekomst (of kringloopeconomie). Belichtingssystemen, sensortechnolgie, aardbeiplukrobot, ... Het zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod kwamen. 

Henry Gordon-Smith over stadslandbouw in België

Ontdek meer over het concept van verticale landbouw, en meer specifiek in onze regio. In voorjaar 2019 brachten Nele Lauwers, consulent Verbrede Landbouw bij Boerenbond, en Henry Gordon-Smith een bezoek aan verschillende Belgische ondernemers die bezig zijn met stadslandbouw.

Leren van verticale landbouw

Op 6 juni 2019 kwam expert Henry Gordon-Smith van Agritecture (New York) naar België om zijn visie te brengen over de evoluties in verticale landbouw. Hij besprak o.a. met Nele Lauwers de huidige situatie in en de kansen voor Brussel. Beluister ook zeker de podcasts van andere steden.

Seeds&Chips

Al sinds de wereldtentoonstelling van 2015 profileert Seeds&Chips zich als hét event voor een duurzaam voedselsysteem. Tijdens de laatste editie, begin mei 2019 in Milaan, kwamen opnieuw heel wat ondernemers, beleidsmakers, organisaties en onderzoeksinstellingen samen om bij te praten over de toekomst van ons voedsel. Lees er meer over