Menu

Terug naar Actualiteit >Infovergaderingen voor oranje en rode bedrijven

Alle regio's
Alle sectoren

Boerenbond organiseert vijf provinciale informatievergaderingen om de betrokken oranje bedrijven te informeren over de inhoud van het flankerend beleid. Ook ervaringen van SBB met het flankerend beleid voor de rode bedrijven komen aan bod. De ‘rode’ bedrijven zijn dus eveneens welkom.

Enige tijd geleden gaf de Vlaamse regering haar goedkeuring aan het flankerend beleid voor de ‘oranje’ bedrijven (bedrijven met een impactscore van 5% of meer, maar minder dan 50%, op een actuele habitat of zoekzone). Dit flankerend beleid zal, samen met het gewijzigde significantiekader, in werking treden op 1 juli. Het flankerend beleid voor deze groep van bedrijven heeft dezelfde basis als het flankerend beleid voor de rode bedrijven, maar er zijn wel belangrijke verschillen, vooral wat de toegang tot het flankerend beleid en de financiering van de maatregelen betreft. Voor de mogelijke maatregelen wordt er geen onderscheid gemaakt met het flankerend beleid van de rode bedrijven: bedrijfsreconversie, bedrijfsverplaatsing, bedrijfsbeëindiging en koopplicht zijn mogelijk. Het maatregelenpakket is dus zeer ruim.

Tijdens vijf provinciale informatievergadering wil Boerenbond de betrokken oranje bedrijven informeren over de inhoud van het flankerend beleid. Ook ervaringen van SBB met het flankerend beleid voor de rode bedrijven (met een impactscore van minstens 50% op een actuele habitat of zoekzone) komen aan bod. De rode bedrijven zijn dus ook welkom.

Schrijf je vooraf in

De vergaderingen starten telkens om 20 uur. Vooraf inschrijven is verplicht. Je kan dat doen door te mailen naar het provinciaal Boerenbondkantoor van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen of Limburg. Vergeet niet je lidkaart mee te brengen.
 

Datum  Provincie Gemeente Adres
27 april Limburg Zolder Zaal De Klimroos (Meylandtlaan 191, nabij E314 afrit 28)
2 mei Oost-Vlaanderen Lochristi Boerenbondkantoor (Denen 157)
4 mei Antwerpen Lille Parochiezaal Sint-Pieter (Kerkplein 3)
9 mei Vlaams-Brabant Leuven Hoofdkantoor Boerenbond (Diestsevest 40)
11 mei West-Vlaanderen Roeselare Boerenbondkantoor (Clintonpark, Ter Reigerie 11)