Infosessies tewerkstelling waren opnieuw een succes!

17 maart 2022

Traditioneel organiseren we in het voorjaar infosessies rond tewerkstelling in de provincie West-Vlaanderen. Dit jaar werden deze opnieuw digitaal aangeboden en met succes. Er werden twee infosessies georganiseerd met Olaf Deweerdt (Acerta) als gastspreker. Cruciale aandachtspunten bij tewerkstelling was het thema in de eerste sessie. De verschillende manieren van tewerkstelling kwamen aan bod, de formaliteiten, alsook de verschillen in loonkost voor de werkgever en het nettoloon voor de werknemer bij seizoenarbeid, studentenarbeid en reguliere tewerkstelling. Het correct opstellen van een arbeidsreglement werd besproken in de tweede infosessie. Er waren telkens tussen de 30 en 40 deelnemers bij elke sessie.

Een deelnemer getuigde: “We hebben reeds heel wat ervaring met tewerkstelling. Het is nuttig om geregeld deel te nemen aan deze infosessies, zo zijn we op de hoogte van nieuwigheden in de wetgeving. Je leert altijd wel iets bij.”

Voor wie niet deelgenomen heeft, hou de vormingskalender volgend voorjaar in de gaten. Daarnaast vind je heel wat informatie over tewerkstelling op www.boerenbond.be/dossiers/tewerkstellen-van-personeel.