Infomarkten om je bedrijf klimaatrobuust te maken

24 februari 2022

In de provincie Antwerpen zijn er begin vorig jaar enkele Waterlandschap-projecten goedgekeurd. Waterlandschap is een Vlaams subsidiekanaal dat inzet op het klimaatrobuuster maken van ons landschap, en dus ook onze land- en tuinbouw. Van de goedgekeurde projecten worden voor Bodem~Water (regio Kleine Nete) en Bopota (Oud-Turnhout en Arendonk) in maart infomarkten en workshops georganiseerd om landbouwers warm te maken voor dit project. Daarnaast krijg je hier de kans om de knelpunten en kansen voor water, bodem en landbouw in deze regio door te geven aan de projecttrekkers, zodat zij hiermee aan de slag kunnen.

Kleine Nete

Het project Bodem~Water is een uitbreiding van het bestaande Beek.Boer.Bodemproject in heel de vallei van de Kleine Nete met als doel landbouwers te wapenen tegen de klimaatverandering. De infomarkten voor regio Kleine Nete zullen plaatsvinden op maandag 14 en woensdag 16 maart in respectievelijk Zandhoven (Domein Hooidonk, Langestraat 170) en Kasterlee (OC Kasterlee, binnenpad). Tussen 13 en 16 uur kan je een kijkje nemen komen nemen op de infomarkt. Inschrijven kan bij Leen Vervoort (Boerennatuur Vlaanderen) op 0496 40 60 66.

Arendonk/Oud-Turnhout

Boeren op peil in Oud-Turnhout en Arendonk heeft een gelijkaardig doel als het project rond de Kleine Nete. In een regio die zwaar getroffen werd door het algemeen captatieverbod op enkele waterlopen is het noodzaak dat we opzoek gaan naar alternatieven om land- en tuinbouwers toch toegang te kunnen geven tot water in tijden van droogte. De infomarkt vindt plaats in Zaal De Wamp (Deroissart 5 in Arendonk) van 12.30 tot 15 uur. Aansluitend kan je tussen 15 en 16 uur aansluiten bij het bedrijfsbezoek bij aardappelteler Van Ginhoven. Inschrijven kan via Leen Vervoort.