Menu

Iedereen gezond op de werkvloer? Strak plan

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Je wil een gezondere onderneming, maar je weet niet hoe?

Boek nu je coach en zet samen in een 20-urentraject een preventief gezondheidsbeleid op met tal van initiatieven om je medewerkers ertoe te bewegen gezonder door het leven te gaan. Uw winst als ondernemer? Meer betrokken, enthousiastere medewerkers en een aantrekkelijke, verantwoordelijke onderneming. Kijk snel op www.gezondopdewerkvloer.be hoe we jouw onderneming een gezonde impuls kunnen geven en vul vandaag nog de subsidieaanvraag in.

Vlaams minister Jo Vandeurzen lanceerde eind vorig jaar het project 'Gezond op de werkvloer? Strak plan.' Ondernemingen kunnen daardoor een beroep doen op coaches die hen begeleiden bij het opstarten van een preventief gezondheisbeleid op de werkvloer. Er werd 2,8 miljoen euro vrijgemaakt om ondernemingen te begeleiden bij een preventief gezondheidsbeleid op de werkvloer onder begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide coaches.

Bedrijfscoaches helpen bij een preventief gezondheidsbeleid

Tot eind 2019 kunnen ondernemingen een beroep doen op een bedrijfscoach preventief gezondheidsbeleid. De coaches begeleiden de onderneming in de opzet van een preventief gezondheidsbeleid, complementair aan initiatieven die al gebeuren in het kader van de welzijnswetgeving. Het gaat bijvoorbeeld om thema’s als gezonde voeding, beweging, alcohol, roken ...

Terugbetaling van de investering

Ondernemingen kunnen voor de coaching een gedeeltelijke terugbetaling krijgen. Via www.gezondopdewerkvloer.be kunnen geïnteresseerde ondernemingen hiervoor een aanvraag indienen. De terugbetaling is vooral gericht op ondernemingen die nog geen of weinig initiatieven nemen in het kader van gezondheid, kleine ondernemingen of ondernemingen die een groot aantal kortgeschoolden tewerkstellen. Ondernemingen betalen 500 euro voor een begeleidingstraject van 20 uren. De Vlaamse overheid betaalt de overige kosten voor een bedrag van 1.000 euro. Er werd hiervoor 2,8 miljoen euro vrijgemaakt.

Deel deze pagina: