gbgb

Hoevewinkel Lambrecht-Baart is Groente- en Fruitambassadeur 2024

De prestigieuze titel van Groente- en Fruitambassadeur 2024 is uitgereikt, met Hoevewinkel Lambrecht-Baart uit Sint-Eloois-Vijve als grote winnaar in de nieuwe categorie hoevewinkels. 

Deze wedstrijd, georganiseerd door VLAM in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be, Coöperatie Hoogstraten, BelOrta en REO Veiling, wordt gesteund door Euro Pool System en viert dit jaar zijn tiende editie.

Winnaars Groente- en Fruitambassadeur 2024

Dit jaar werden prijzen uitgereikt in drie categorieën: buurtsupers, speciaalzaken/marktkramen en hoevewinkels. In de categorie buurtsupers werd Carrefour Market Sint-Niklaas bekroond. Bij de speciaalzaken/marktkramers ging de titel naar ’t Hovenierke uit Zedelgem. De nieuwe categorie hoevewinkels zag Hoeve Lambrecht-Baart de titel binnenhalen, met Fruithoeve ’t Beurtegoed uit Sint-Eloois-Winkel en Kwekerij Demedts–De Mey uit Gits respectievelijk op de tweede en derde plaats. Dit betekende drie prijzen voor West-Vlaamse hoevewinkels.

Lokale producten

Hoeve Lambrecht-Baart viel op door hun sterke focus op lokale producten. De meeste producten komen rechtstreeks van de teler, met een voorkeur voor Belgische producten. De jury prees vooral de transparante productpresentatie, waarbij elk product vergezeld ging van een bordje met de naam van het product en de teler, wat de versheid en klantvriendelijkheid benadrukte.

Een opvallende actie van Hoeve Lambrecht-Baart was de quicheveertiendaagse, waarbij klanten drie verschillende quicheboxen konden kopen en meedoen aan een quichequiz om waardebonnen te winnen. Deze creatieve en interactieve aanpak maakte indruk op de jury.

Belgische producten

Els Lambrecht, eigenaar van de winnende hoevewinkel, benadrukte het belang van Belgische producten: “Als fruittelers weten we hoe belangrijk het is dat onze eigen Belgische producten een plaats krijgen in de winkelrekken. Dit ligt dan ook aan de basis van onze visie voor de producten in onze hoevewinkel. Als er dan een wedstrijd georganiseerd wordt die precies dit in de kijker wil zetten, dan is het voor ons een evidentie en een plezier om hieraan deel te nemen.”

Els Lambrecht, lid van Boerenbond, sierde eerder dit jaar de cover van het eerste nummer als Boer in de Kijker.

Door het benadrukken van lokale producten en het creëren van transparantie in de productpresentatie, zet Hoevewinkel Lambrecht-Baart een standaard voor andere winkels. Deze erkenning als Groente- en Fruitambassadeur 2024 onderstreept hun toewijding aan kwaliteit en klantgerichtheid.

Bron: Boerenbond.