dcd

Hoe kan het werk op jouw varkensbedrijf efficiënter?

17 november 2022

Iedereen herkent het wel: je werkt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, maar toch krijg je niet al het werk gedaan en is de dag om voor je het weet. Zelf praktische tips voor je collega’s of wil je meer weten, aarzel niet en lees snel verder!

Soms telt een dag te weinig uren en een week te weinig dagen om alles gedaan te krijgen. Maar met de juiste aanpak kan je hier en daar toch wel wat tijd winnen. Al gehoord van het PDCA-principe? Wil je meer weten over hoe je in je stal tijd kan besparen of de noodzakelijke tijd achter je bureau kan inkorten en toch alles gedaan krijgen? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze workshop boordevol praktische tips op 1 december!

Efficiëntie in de stal en achter je bureau, kleine dingen maken het verschil!

Het verschil zit vaak in kleine dingen en van elkaar kan je veel leren. In het eerste deel komen praktische tips en tricks uit de praktijk aan bod en bespreken we aan de hand van foto’s voorbeelden van hoe andere varkenshouders de arbeidsefficiëntie op hun bedrijf verbeterd hebben.

Naast het werk in de stal kruipt er helaas ook heel wat tijd in administratie. In het laatste deeltje bekijken we hoe je dit optimaal kan organiseren en efficiënter kan doen verlopen.

Looplijnen: routine of toch eens kritisch bekijken?

Heb je je al eens afgevraagd waarom je op je bedrijf van punt A naar punt B loopt en niet anders? Vaak voeren we taken uit vanuit een bepaald routine en in een bepaalde volgorde zoals we dat al jaren doen. En hoewel die routine waarschijnlijk is ontstaan vanuit een bepaalde logica is het de vraag of dat op vandaag nog steeds logisch is? Hoe ga je aan de slag met looplijnen en hoe evalueer je dat best? We gaan er uitgebreid op in tijdens deze workshop, zodat je er thuis mee aan de slag kan.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de leaderprojecten Weerbaarheid in de Westhoek: Van boer tot varken en terug en Weerbare varkens en boeren in Midden West-Vlaanderen.

Bron: Boerenbond.

fvfvf