Menu

Het witte goud is er weer!

Terug naar Actualiteit
Sector: 
Regio: 

Donderdagmorgen werd het nieuwe aspergeseizoen officieel afgetrapt op het bedrijf van teler Fons Nooyens in Poppel. Ondervoorzitter Georges Van Keerberghen stak de eerste asperges, samen met Walter Luyten en Eric Van Gestel, respectievelijk burgemeester en schepen van Milieu van Ravels. Tot 24 juni, het feest van Sint-Jan, kun je weer smullen van deze heerlijke lentegroente, in de volksmond ook het witte goud genoemd.

Eindelijk is de lente in het land. De dagen lengen en de grond warmt stilaan op. Onder de grond groeit al enkele weken de eerste lentegroente. De asperges zijn nu dik en lang genoeg. Net voor ze uit de grond willen breken, moeten ze worden geoogst. De traditie wil dat het aspergeseizoen kan beginnen na de eerste officiële steek. De Vlaamse aspergetelers organiseerden deze officiële opening donderdagvoormiddag op het aspergebedrijf van Fons Nooyens die al zeven jaren vol passie asperges teelt. Daarvoor teelde hij 25 jaar tomaten.

Asperges behoren tot de top van de lekkerste groenten. Onze Vlaamse asperges zijn onberispelijk van kwaliteit. We hebben er het juiste klimaat en de goede zandgronden voor. Wij konden al proeven van deze delicatesse en kunnen je verzekeren dat ze heerlijk smaken! Geniet ervan met volle teugen!

Twee jaar geleden brachten we al eens een bezoek aan het bedrijf van Fons Nooyens.
Die reportage kan je hier lezen.

Gezondheidsbommen

Asperges hebben heel wat goede en gezonde eigenschappen.

  • In asperges zit de stof asparagine, die een gunstige uitwerking heeft op leverstoornissen, jicht, chronische reuma, vermoeidheid en hartkloppingen.
  • Asperges zijn ook bekend om hun vochtafdrijvende eigenschappen en stimulerende werking op de nieren.
  • Ze zijn rijk aan vitamine C, fosfor, calcium, ijzer en voedingsvezels.
Deel deze pagina: 

Meer informatie

Regio: 
Sector: